Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Děkuji. Věcné, rozumné, logické. R^

1 0
možnosti
LH

L19u48b91o57š 73H86e48k38š

17. 11. 2015 14:17

Andreji, 

líbí se mi Vaše články pravicové v tom nejlepším slova smyslu - lpění na tradičních hodnotách. V diskusi o islámu opakujete ale stejnou chybu, jako politická reprezentace Evropy - navrhujete řešení použitelná pro společnost, která na těch tradičních hodnotách stojí a lpí. Evropa ale tradiční hodnoty dávno opustila a krkolomně se snažila naroubovat na ně zrůdnost jménem humanizmus. Hodí se to zejména levicovým intelektuálům čistě z ideologické potřeby popřít vše, co příští z Bible. Odtud rádoby humánní označení trestu smrti za přežitek, popření rodičovských práv a v posledních cca 30-ti letech účelově vymyšlená pohádka o multikulturalizmu. Jediná přijatelná imigrační politika je politika starověkého Izraele - přistěhovalec se musel vzdát svých bohů a přijmout Boha Izrale. Vztaženo na dnešní sekulární svět by se museli všichni imigranti s okamžitou platností pod pohrůžkou násilného odsunu vzdát veškerých svých tradic které jsou v rozporu s právem jak je chápáno v cílové zemi. Potíž je právě ztráta hodnot - zkuste třeba muslimovi vysvětlit, že manželská nevěra není trestný čin, ale kvůli plácnutí na zadek vám můžou odebrat dítě.

Realita je jiná, Evropa je naprosto roztříštěná bojem reprezentace vůči vlastnímu obyvatelstvu, přijetí nadcházejících milionů imigranrů bude znamenat její konec. Na jedné straně budou totiž eurosnílci nadále hlásat humanistické lži a proti tomu z druhé strany udeří znovuzrozená ultrapravice. Skutečné nebezpečí je vyhrocení sporu politické reprezentace a původního obyvatelstva. Čekejme v podstatě občanskou válku. Odpovědnost nesou vlády - je totiž jejich povinnost počítat s následky a zcela realisticky zhodnotit naprostou nepřipravenost Evropy na přijetí migrantů. Kdo si myslí, že jsem škarohlíd, ať se jde proškolit na pařížská předměstí, nebo klidně i do londýnských afrických čtvrtí. Je to smutný, ale jediné řešení je vyhostit do jednoho všechny falešné uprchlíky a jak už zaznělo v jiném příspěvku postavit islám mimo zákon.

0 0
možnosti
OP

Ano, až na ty mešity, kterou budou Rakušané financovat ze svého. Žádné mešity nejméně 100 let a potom až pod podmínkou naprostého upuštění islámu od nadřazenosti a šaríje

1 0
možnosti
JH

Ano, Britové si za WW2 udržovali relativní klid a vysokou morálku - protože věděli, že jejich vláda dělá vše pro porážku nepřítele.

Můžeme mít takový pocit ze současných evropských vůdců?

3 0
možnosti
JR

J28a41r98a 32R75a68n82k

17. 11. 2015 5:17

Popsal jste to celkem dobre, jsem o devet hodin pozadu a sledovala jsem v patek celou noc mezi BBC, CBC, DW, CNN,  ze zvedavosti jsem to dala na RT.....a propaganda jela.:-(

0 0
možnosti
JK

Mám ráda Vaše psaní, autore, ale někdy mi některé názory nesedí. Každopádně mi nesedí, i když mám k Rusku 1000 + 1 výhrad, že ho už tak nějak primárně přidáváte k naším nepřátelům.  Islám je nejzrůdnější nebezpečí, a proti němu jsme VŠICHNI na jedné lodi. Byť si s tím u EU nejsem jistá. EU je pro mě RVHP II. a stejně blbě dopadne. Bruselská věrchuška umí jen patetické fráze, alibisticky "ušlechtilé" pokrytecké řečičky, a skutek utek. A pořád hlavně kecy o "lidských právech", především k migrantům.  Kde jsou ty naše, na vedlejší koleji? My máme jen "lidské povinnosti" přijímat nesmysly současných politiků a hlavně páté kolony naší civilizace = "intelektuálních elit" !  Oni odmítají přijímat reálný život, jsou postiženi "vizemi". Helmut Schmidt kdysi prohlásil (a já s ním naprosto souzním) - Kdo má vize, měl by jít k doktorovi.

Patriot Act byl reakcí na bezprecedenčí akt terrorismu. Proto byly jeho jednotlivé články časově omezené. O rok později byl nahražen Patriot ACt II. Dnes už dvě třetiny vypršely a řada zbytečných paragfrafů nebyla obnovena. 

Nemám nejmenší problém s mnohými národnostmi k nám přistěhovanými. Dokonce ani s Romy, protože jsem skoro 20 let pracovala ve firmě, kde jsme jich měli možná víc než polovinu zaměstnanců, a jelikož jsme měli docela bezvadného ředitele, který kašlal na různá omezení, klidně jsme romské flákače vyhazovali. Tudíž zůstavali ti docela solidní. Ale s Islámem problém mám, a totak moc, že jeho vyznavače tady nechci, odmítám. Jsem xenofob, rasista? 

Dočetla jsem se množství frází k té hrůze ve Francii, ne v diskusích, ale v článcích, nehorázné nesmysly. Dojímání se nad osvícenou Eifelovkou i jinde. Za měsíc si na to nikdo ani nevzpomene. Jsou to jen gesta, žádné "bouchnutí do stolu" a oznámení změn nesmyslných zákonů. Zato "Holky z Rojavy" nevyměnily své symboly za trikoloru, ale věnovaly Pařížanům video,  kde vedle odpáleného BVP je spořádaně srovnáno 18 isiliských nebožtíků. 

Zní to krutě, ale tahle situace krutá JE..

3 1
možnosti
JK

Současní politici - Zoufalci - (Klaus ml.)

""Představíte si třeba Winstona Churchilla, že by byl po náletech na Londýn především „otřesen“? A mektal by něco ve smyslu: „Kvůli pár agresivním pilotům nemůžeme soudit celý německý národ. Většina Němců je slušná ... Je věcí Němců, jestli vyznávají nacismus, nebo ne, to my nemůžeme soudit...“

A další by se přidávali: „Největší nebezpečí je teď nárůst xenofobie a protiněmeckých nálad mezi prostými Brity...“ Rektor Oxfordu by varoval: „Hlavně teď nezneužít studentské shromáždění na nějaké patriotické projevy a tupé národovectví...“" 

Nějaké návrhy taky sepsal bloger muslim - # Ano! Je to mým jménem -  http://berrezouga.blog.idnes.cz/c/484192/ano-je-to-mym-jmenem.html

V. Vondruška:  Prohráli jsme a poneseme následky - http://jdem.cz/btgfx7

5 0
možnosti
MR

M36i39l48a62n 61R81a82d90e93k

16. 11. 2015 18:42

velmi rozumneR^

Ale take se musi vyhnat co nejvice muslimu z Evropy, protoze i kdyz jsou tzv. umirneni, prece jen to nebezpeci tam drima.

2 0
možnosti
MP

Jen hypoteticky bych se přeci jen zamyslel nad myšlenkou postavení islámu na území EU mimo zákon. Jak sám píšete, "¨...Korán obsahuje mnoho evidentních výzev k násilí...", zároveň už jsme tu řešili, proč se s tím nedá nic dělat, že Korán sám je je nereformovatelný, protože v islámu neexistuje centrální autorita. Pokud bychom něco takového našli v Bibli, lze se obrátit na papeže a ten může zajistit např. vydání aktualizované verze se smazanými nebo doplněnými články, u Koránu ne. A proč bychom měli tolerovat knihu/učení, které v celku hlásí i extrémistické postoje a my vždy musíme jen doufat, že muslimové v našem okolí si vyberou jen tu "hodnou" část a ne tu "zlou", jak se to občas děje?. Proč bychom nemohli potom chtít, aby všichni muslimové v Evropě buď konvertovali na jiná náboženství, anebo odešli? Ano, máme svobodu vyznání, ale jen u nauk, které nejsou kriminalizované. Pokud Korán postavíme mimo zákon, nebude nutnost islám vůbec řešit. A to by těch důvodů pro zákaz bylo. Dokonce dostaneme i zákonný nástroj pro deportaci spousty neintegrovaných muslimů z ghet (teď se prohlašuje, že ani s potenciálními džihádisty nemůžeme nic dělat, dokud něco nespáchají, a to je dost smutné, smířit se s tím, že s potenciálním nebezpečím nemůžeme vůbec nic dělat a jen máme doufat, že příští útok se nestane nám...).

3 0
možnosti
AR

Tak u šíitů se dá obrátit na ajatolláha a ten může udělat interpretaci, která dokáže i tyhle přímé výzvy zasadit do takového kontextu, že přestanou platit v té formě, v jaké byly, a bude to pro šíity závazné - tím spíš, že u šíitů platí, že je-li nejasnost o tom, jestli je něco v souladu s islámským právem, nebo ne, rozhoduje rozum a to rozhodnutí vykonává vždy příslušný klerik v hierarchii - u sunnitů rozhoduje, jestli se vyskytuje podobná situace v Koránu nebo v sunně/hadísech. Proto když Chomejní řekl, že jaderné zbraně jsou zakázané, tak jsou zakázané, i když v Mohamedově doby žádné nebyly. Průser je, že Chomejní vydal hodně takových docela násilných "dekretů" a Chameneí i když nevydává zrovna nové, tak nechce rozporovat svého předchůdce. Musel by se objevit takový, který bude rozumný - jeden takový je, ale sedí v Qomu v domácím vězení.

3 0
možnosti
ZB

Karma.Přesně tak,nejlepšími spojenci IS jsou ve skutečnosti Konvička a další podobné spolky.Dělají přesně to,co fanatici z IS potřebují nejvíc, šířit strach a nenávist proti muslimum.Podporovatele podobných islámobijeckých spolku si ani neuvědomují,že dělají fanatikum z IS užitečné idioty...

5 5
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');