Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I95v23a51n 82M82i53n40á96ř

5. 11. 2015 1:45

Nevím, proč bychom se měli nutit "chápat islám" ?! Nesnášenlivé a nebezpečné náboženství? Stačí jen na jeho úkor nevinně zažertovat a v okamžiku je jasné - jaká mentální propast - nás odděluje! Tragické ovšem je, že lidé jako Vy, se nás - většinovou společnost - neustále snažíte přesvědčovat o opaku! Nevím, proč by křehká demokracie, ke které tak těžce Evropa doklopýtala - měla po tragických zkušenostech s totalitními systémy, fašizmem a komunizmem, podstupovat neméně zoufalý - střet s islámem !!!

14 1
možnosti
RM

Byl to takový hodný kluk, co by mouše neublížil, do hospody chodil, měl spoustu kamarádů mezi křesťany atd... Pak ho opustila dívka (nebo ztratil práci, ...) tak se trochu vrátil ke kořenům, zašel do mešity (diskutoval na internetu, přelouskal kus koránu, ...), sehnal si ty výbušniny (AKčko, ...) a odpálil na to na startu maratónu (pokusil ty lidi na pláži, posrážel je autem,...)

Vaše rozdělení na vlažné muslimy a ty radikální je určitě správné. Ovšem chybí tam jedna zásadní informace - rozdíl mezi vlažným a radikálním muslimem je tak 14 dní.

A tím celé to rozdělení ztrácí trochu smysl. Je to asi jako dělit lidi na najeděné a hladové. Ano můžeme lidi takto dělit, ale je to poměrně zbytečné, protože za pár hodit to může být zcela jinak.

V článku je i spousta dalších nesmyslů, citovali je zde jiní. Ale berte to sportovně, četl jsem tu od Vás i fakt dobré věci, tohle se prostě nepovedlo.

24 0
možnosti
JR

J68a80n 26R72á53ž

4. 11. 2015 23:01

Jestli někdo z Evropanů rozumí Koranu? A proč by měl rozumět?

Je to stejné jako by  se před pár stoletími měli Inkové zabývat otázkou, zda je důležité znát Bibli aby pochopili proč jsou Španěly a Portugalci vyvražďováni.

Znát Korán a rozumět mu, je při současném stavu ohrožení nás všech džihádisty, kterých je zatím mezi migranty relativně málo, ale brzy se k ním přidají statisíce z řad  zatím mírumilovných muslimů, až se frustrovaní probudí ze svého snu o krásném životě v Evrope, zcela itrelevantní!

12 0
možnosti
EP

Islamizace že je matematický nesmysl? Co takhle muslimská porodnost, prudce stoupající imigrace, počty muslimských imigrantů v řádech milionů, v mnoha evropských metropolích přesahujících 25%... mám pokračovat?

16 0
možnosti
MP

Trochu zrna, spousta plev. Pan Kavka má pravdu : tomuto tématu opravdu nerozumíte.

Doporučuji prostudovat a srovnat si podstatu tří monoteistických náboženství: judaismu, křesťanství a islámu. Pochopíte m. j. rozdíl jádrem víry a kulturním nánosem. Doporučuji také konzultace s nějakými konzervativnějšími křesťany (ne modernisty typu Halíka). Nejlépe katolíka i evangelikála.

1 0
možnosti
Foto

O17t68a 39B61l37a10ž59e65k

4. 11. 2015 20:31

Pane Ruščáku,

z Vašeho výkladu vyplývá, že Korán lze uchopit a vysvětlit na mnoha úrovních a mnoha způsoby. 

Jako nejpravděpodobnější se ovšem jeví podlehnutí reálných muslimů verzím Koránu zjednodušeným až primitivním, které bývají potencionálně velmi nebezpečné. Přečtěte si o tom blogy zde na iDnes - blogy vzdělaného muslima žijícího v ČR - pana Berrezougy. Souhrnný název jeho blogů je "Tato země není pro muslimy". A problémy vidí především na jejich straně.

8 0
možnosti
ZH

Ziji v Recku a drtiva většina muslimu které jsem potkal vesmes jsou muslimy jen diky tradici a ne kvůli náboženskému zapaleni a chapani viry. Tech je mensina. Podobne na tom jsou i recti krestani. Recko je vesmes plne křesťanskou zemi, kde se nosi bezne krizky a dodrzuji tradice ...... jenze skutečného krestana a znalce Bible aby jste hledal lupou. Drtiva většina zije normalni povrchni život jako cesky ateista, jen dodrzuje jiny tradice, jejichz smysl se ztratil nekde ve staletich a detaily tech tradic ani uz nezna. Proste se to dela, je takhle naucen od detstvi, tak to dela taky. U muslimu, které jsem potkal, je to stejny. Velka cast se ani nemodli a pokud by vam to nerekl, nevedel by jste, ze muslimem je. Konfrontace není ani tak na nabozenskem zaklade, ale na zaklade kulturním. Pan Ruscak to i kulturním vlivu dobře pise a diky tomu, ze jsem něco procestoval, tak ten kulturni vliv je nadrazeny tomu náboženskému.  Jen ještě na konec, u zdejších reckych krestanu starsich rocniku z vesnice jsem se setkal s prvky, které si nezadaji s tmářstvím islamu. Byl jsem i svedlkem, kdy stary rek sebral lidem hrajici karetni hru hraci karty a ihned je spalil, jako dablovi obrazky...... toz asi tak.

11 0
možnosti
TT

Ne, až mě osloví na ulici muslim s koránem v ruce, pošlu ho tam, kam posílám všechny jemu podobné, ať si drží Strážnou věž, bibli nebo knihu Mormon. A aby mě kvůli mému jadrnému doporučení neměl právo zabít, tak podepíšu nějakou ti petici Konvičkům a spol.

5 0
možnosti
OF

Pěkné čtení, má to hlavu i patu.R^:-P

2 0
možnosti
ZH

Co se týče práv, pak je Korán krokem zpět nejen vůči Novému, ale i vůči Starému zákonu. I otrok měl dle SZ nějaká práva, dle Koránu má jen jakousi malou naději na propuštění.

9 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');