Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J54a33n 73S23e26m81i19k

30. 10. 2015 18:34

Zridka v soucasne diskusi kolem uprchlicke krize je slyset nazor zalozeny na racionalnim pristupu k veci a nejake znalosti faktu.

Prakticky porad je slyset jen to "slunickovani"(romanticky integracoionismus;-D), nebo na druhe strane hysterie, casto rasisticky zabarvena.

Dobry clane.

Jen by jsem mel trochu vyhrady k vasemu nazoru ze soucasne pocty nejsou nijak zasadni.

Problem je ze kazdy pocestny mlady muz (podle fotek skupin z dalky odhaduji tak na 80-90%) je vyslancem rodiny a na jeho usazeni v cilove zemi ceka XY pribuznych (mama, tata, deda, babicka, a par sourozencu minimalne). 

T.j. jakekoli denni cislo prichozich si vynasobte dejme tomu sesti, a uz to jsou jine pocty

10 1
možnosti
Foto

Pane Ruščáku podle současných zpráv je už mezi migranty kolem 50%Syřanů-vaše údaje jsou do června-od té doby se radikálně zvýšil počet Syřanů.

Celý váš blog je postavený na tom, že přesně víte kdo kde by měl jít, co by kdo měl dělat hlavně aby jsme nic dělat nemuseli my (Evropa).

Pokud byste si zjistil realitu tak byste věděl, že Evropy se uprchlická vlna dotýká jen okrajově a o většinu uprchlíků se starají země v regionu včetně těch co jste jmenoval.

PS. těžko žádat o azyl v okrajových zemích když ty žádosti buď ani neberou nebo zásadně zamítají-přesně tomu mohou napomoci povinné kvóty na všechny uprchlíky-teprve po jejich zavedení budou mít okrajové země jistotu že to nezůstane jen na nich a zavedou skutečnou evidenci příchozích.

0 28
možnosti
JS

J92a48n 61S96e55m54i11k

30. 10. 2015 18:37

"podle současných zpráv je už mezi migranty kolem 50%Syřanů" - to je cislo pochazejici od UNHCR, a je zalozeno ciste na tom co o sobe prohlasi uprchlik, bez dalsich kontrol zda je "syran" opravdu Syran. 

Sami to u te statistiky explicitne uvedli.

Logicky se procenta "Syranu" dramaticky zvedlo pote co Merkelova prohlasila ze Syrane dostanou azyl v nemecku prednostne

16 0
možnosti
PM

Za tento článek máte můj vřelý dík. Zvláště za to, že máte svá tvrzení výborně doložena, a za střízlivý pohled na věc.

8 0
možnosti
MR

M56i20l76a61n 55R93a23d22e83k

30. 10. 2015 17:50

ta Bela - Jezova je lepsi nez Calais a nebo zit v Nemecku pod stanem, ci na matracich v telocvicne.

A tech 10 000 uprchliku je tak male cislo ze by za to nestal jediny komentar, ale problem je ze to DENNE 10 000 jen z Balkanu, a pripoctete Italii a Spanelsko. A cim vice muslimu tim vice budou vlady zbabele ustupovat a ponizovat se, az to dokazou zislamizovat. Ne muslimove, ale evropska elita.

A tech par teroriistickych utoku se sice medialne vyjima, ale nebezpeci ciha od evropskych politiku. Je suis Charlie, a dnes samotna Nemecko pripravuje ten samy nahubek jako ten vyvrazdenim te redakce. Sice jen mozna bude hrozit vezeni, ale ....

20 0
možnosti
Foto

Jsem ráda, že autor zmínil, že sem nejdou umírnění ale kovaní muslimové ale je zarážející, že přitom podceňuje to množství 10 000 denně.

9 0
možnosti
JR

J60a41n 17R79á53ž

30. 10. 2015 17:40

To, že jsou mezi migrujícími i bojovníci islámského státu potvrdil v BBC ředitel britské MI5. A ten také prohlásil, že nesmíme podceňovat dlouhodobou  logistickou přípravu IS na tuto infiltraci.

Hoši a dívky, kteří mají občanství některé země EU a po absolvování  výcviku v nějaké základně IS se vrací dobře ví, že  když použijí letadlo, tak jsou většinou hned po příletu pod kontrolou rozvědky. Takže i ti se mohou nenápadně dostat domů přes Řecko a v Rakousku se "ztratit" a dál už cestovat anonymně jako občané EU kam chtějí. A těžko se jim dokazuje, že nebyli jen na výletě v Alpách...třeba

Džihádista nemající  EU občanství a který chce do Evropy ví, že jeho "legální přílet" je monitorován (jako ostatně každého), jeho údaje jsou zapsány a dost často se hned dostane pod hledáček některé z tajných služeb. Je daleko jednodušší se dostat do Evropy nenápadně po pevnině a se zavazadlem, které nikdo nekontroluje, takže může obsahovat výbušniny, zbraně a jiné "potřebné věci", které si klidně může uložit po cestě do mrtvé schránky nebo  je někdo s EU pasem maskující se za dobrovolníka v Rakousku nebo jinde na cestě do   Německa, či Švédska převezme

Takže žádný mýtus o džihádistech v řadách migrantů, ale realita!!!

19 0
možnosti
JN

J96i74ř10í 73N72o53s37e98k

30. 10. 2015 16:08

Pane Ruščáku, s většinou vašeho blogu souhlasím, ale mám dotaz: Máte o situaci z Bělé-Jezové jiné informace než od Šabatové a stížností nelegálních migrantů? Znám lidi, kteří tam pracují, a je tam naprosto jiná situace, než se s oblibou vykládá. Ostatně, přečtěte si otevřený dopis tamních zaměstnanců.

Ale jinak problém je samozřejmě v tom, že hranice Shengenu jsou dveře dokořán.

24 0
možnosti
VV

No, on soudruh Grebenicek starsi take licil situaci v bolsevickych kriminalech nez jim tyrani vezni.

... hranice Shengenu jsou dveře dokořán.  No neni to nahodou zrovna ted tak, ze dvere dokoran drzi Recko, ano to same Recko, co se podvodne vloudilo do EU a ted zije jen diky penez z EU?

3 10
možnosti
NM

...už začínám být na zprávy o "uprchlících" alergickej;-O;-O[>-]

3 0
možnosti
VV

Nejen Vy. Ale zrejme kdo o noch nepise, neni Cech!:-P

1 6
možnosti
LV

L22i32b90o64r 75V71a92n14ě81k

30. 10. 2015 14:16

Obávám se, podobně jako níže pan Mach, že v otázce infiltrace teroristů jde o velmi naivní a nekvalifikovanou představu.

O tom, že mezi imigranty jsou teroristé, vycvičení teroristé píší i mnohem kvalifikovanější a sice tajné služby řady států a bezpečnostní experti.

Dalším rizikem je, že většina normálních lidí - a to i mezi muslimy - za normálních okolností neinklinují k násilí. Je to víceméně evolučně vzniklou součástí jakési "základní" morálky, pudu sebezáchovy.

Ale na druhou stranu muslimové jsou nezvratně přesvědčeni, že Korán je neměnné slovo jejich boha a Mohamed vzor pro jejich život.

9:5A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy! Jestliže se však kajícně obrátí, budou dodržovat modlitbu a dávat almužnu, nechte je jít cestou jejich, vždyť Bůh je věru odpouštějící, slitovný.

9 1
možnosti
VV

Vy jste to cetl? V jakem jazyce a v ktere sure to bylo?

3 16
možnosti
VM

V73á31c11l61a41v 97M30a18c13h

30. 10. 2015 13:54

to podceňování nebezpečí v článku je  naivní

nemyslím si že co uprchlík to terorista, ale pokud se 2há a 3tí generace muslimských přistěhovalců na západě houfně obrací proti hostitelské společnosti (od revolt spojených se zapalováním aut, přes spolčování v kriminální gangy až po otevřenou podporu islámskému státu), lze předpokládat že potomci dnešních imigrantů udělají totéž

23 1
možnosti
AR

Jenže to nebývá úplně automatické, hrozně závisí na tom, jak je domácí populace vezme. V západní Evropě je běžné takové to pokrytectví stylu "naše náruč je otevřená a oficiálně vás máme rádi", ovšem praktický život je pro přistěhovalce i jejich potomky i vnuky hodně těžký proto, že třeba jejich CV mizí v koši jen kvůli netypicky znějícímu jménu. A kdo nemá práci, nemá sebeúctu, a kdo nemá sebeúctu, zapaluje auta. Neříkám, že konkrétní zapálené auto může společnost; může za něj vždy ten, kdo ho zapálil; ale společnost má svůj díl viny na tom, že těm lidem chybí sebeúcta, kterou si potom takhle kompenzují. A Skandinávie a Francie jsou v tomhle ohledu nejhorší, Německo a UK ještě celkem jde.

5 6
možnosti
Foto

J40a69k72u33b 97R79o57t68h

30. 10. 2015 13:42

Finrode, zase jsem byl nucen (a rád, neboť nucen relevantními fakty) přihodit karmu.R^ Před chvilkou jsem četl zdejší výhřez předsedy Úsvitu Lidinského, to je jedna strana mince. Bohu žel jí vzhledem k nevědomosti leští čím dál víc lidí.:-/

5 2
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');