Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Aha, zas jeden majitel jediné a správné pravdy, který si myslí , že demokracie je jen, když je po jeho, člověk, který není a nebude schopen uznat porážku ve volbách a smířit se s tím, že většina občanů má jiné mínění a bude po jejich. Za to , že je to další zhrzený volimKarel, bych dal ruku do ohně. Nebezpečím pro demokracii jsou lidé jako on, autor tohoto blábolu a ne  ti, kteří využívají svého práva volit a v případě volebního úspěchu i prosazovat svou politiku, pro kterou byli zvoleni.

1 3
možnosti
JR

J17a15n 55R92á87ž

26. 10. 2015 22:32

Poláci rozhodli tak, jak rozhodli. Není na nás, abychom to soudili, ale jen prezentovali názor, jaký dopad bude mít ta volba na nás. Rozhodně nikomu zvenčí nepřísluší rozhodnutí Poláků jakkoliv kritizovat, či s ním polemizovat.

P.S. Jestli to míní vážně, že prioritou  zahraniční politiky nové vlády bude posilování úlohy V4 v EU, je to pro nás dobrá zpráva. Toť vše!

5 5
možnosti
MR

M22i36l26a28n 59R62a46d96e69k

26. 10. 2015 19:09

cim vetsi pambickar tim vetsi svine. Clovek ktery opravdu veri to dela soukrome

4 3
možnosti
ZB

Karma. Polská katolická církev je nesmírně bigotní a stejní jsou i její členové. To se stane, když máte prakticky státní náboženství. Máme známé v Polsku, kteří vybrali dítě ze školky, když zjistili, že p. vychovatlka není katolička, aby děti neovlivnila ( nevím k čemu, k přijímání podobojí???). Nuže tak. Všem svým známým v Anglii říkám, počkejte, s Poláky ještě budete mít stejné problémy jako s některými Asijci. Taky se neintegrují. Jen  to  zatím nevěří, protože na rozdíl od Asijců, jsou Poláci bílí jako sníh. Ale myšlením jsou někde v Afgánístánu.

3 4
možnosti
AR

Férové je říct, že taková je asi jen třetina Poláků. Problém těchto voleb je, že velká část toho zbytku zůstala doma.

3 1
možnosti
OF

Richard Neugebauer 68962

Facebook

Aha. Takže Polsko A vlastně vůbec není Polsko, ale Slezsko, Pomořany a Prusko.

Rád bych upozornil revanšistu a nácka Neugebauera, že moje rodina má z nácky

neblahou zkušenost. V roce 1941 jste nám zabavili majetek a rodinu poslali do štraflagru Fryštát.  Dělo se to ve Slezsku. 

Bitte, halten Sie sich zurrueck, sonst werden Sie von mir angeklagt.Rv

0 0
možnosti
Foto

Já jsem za vítězství PiS rád. I když chápu, že z Vašeho ideologického úhlu pohledu to je katastrofa. Víc takových katastrof...

Jinak: PO není hodnotově konzervativní ani náhodou a ani trochu. Problém je jen v tom, že část jejích poslanců si uvědomuje, že dát to jasně najevo by znamenalo konec, takže někteří z nich občas, z pudu sebezáchovy, konzervativně hlasují.

Ale třeba konání PO ve věcech umělého oplodnění či kauze prof. Chazana jsou totální antitezí konzervativních a katolických hodnot...

5 7
možnosti
AR

Ale houby. Co je na umělém oplodnění špatného?

5 0
možnosti
Foto

Mě na polských volbách nejvíce zajímá, jak v Opolském vojevodství dopadli kandidáti Mnieszosci niemeckiej. Ti byli tři. Do varšavského parlamentu se dostal jeden.

0 1
možnosti
EM

Upřímně řečeno - většině Čechů je Polská politika ukradená a nic moc o ní neví a ani je nezajímá, jde spíš o to, že nemůžeme Polákům zapomenout podraz V4 a jejich (Tuskův) řitní alpinismus k EU. Nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Tak bych to viděl.

5 0
možnosti
AR

Jenže to je prostě hloupé, protože to je jako když třeba západoevropský marxista a ateista v roce 1979 vítal Chomejního revoluci jenom proto, že byla zaměřená proti Americe a jejímu vlivu.

4 0
možnosti
Foto

Ne že bych byl v zásadě proti vašim názorům v této věci (na to nemám dost inforací a ty ,které mám se celkem blíží těm vašim).

Pokud vím jste Čech-dokonce dle vašeho tvrzení "identitou tradiční Čech". který žije v Norsku. Sám sebe pasujete do role experta na Evropské právo a Evropskou politiku, pasujete se na experta na Barnevernet....to se ještě dá omluvit vaším zbytnělým egem.

Ale nechápu tu drzost s jakou do nadpisu dáte "Pohled na Polsko polským okem". Poláci vidí svou politiku tak, že 39%  těch co přišli k volbám zvolili PiS a dali tak této straně důvěru a považují ji za nejlepší možnost-to je Polský pohled-ne ten váš.

2 10
možnosti
AR

Polským okem znamená, že díky tomu, že jsem tam žil, mám odtamtud manželku, její rodinu a kamarády, umím perfektně polsky a čtu polský tisk stejně často, jako český, mám přeci jen o něco hlubší náhled do toho, co se v Polsku děje, než leckterý český komentátor.

Kromě toho správně jste řekl "těch, co přišli k volbám". Moc jich nebylo.

Do role experta se sám nepasuji, to říkají oba moje magisterské diplomy.

14 2
možnosti
JM

Já pořád nechápu oč vám jde. Poláci si vybrali. Jestli tam existuje nějaký komunitní společenský tlak na to, jak volit nebo ne, je jejich věc. Vzhledem k tomu, co předvádí ta brusel se jim nedivím, že volili euroskeptickou stranu. U nás kromě nesrozumitelných Svobodných a Národní demokracie s divným předsedou (ABB) v čele nikdo výrazně euroskeptický není a ODS je karikaturou sebe sama. Ale to není podstatné. Podstatné je to, že pokud člověk v nějaké zemi nežije, těžko dokáže plně chápat, proč si ti lidé zvolili tak, jak si zvolili. I kdyby měl doma polskou manželku, tchýni a 5 švagrových i s polskými manžely. Tak už je nechte být. Já z hlediska mezinárodního posílení euroskepticismu jejich volbu vítám, jestli kvůli toho bude muset víc Polek jezdit za potratovou turistikou do zahraničí, je mi jedno.

5 1
možnosti
AR

Jenže oni nevolili euroskeptickou stranu. PiS není euroskeptická strana, to je v Polsku KORWiN, a ti se ani nedostali do Sejmu. A jak jsem již víckrát na tomto blogu uvedl - "jejich věc" neuznávám, proto jim do toho mluvím. Všem.

3 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');