Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek je fajn, s většinou argumentů souzním, jen jako starší osoba mám trochu problém s některými formulacemi a přirovnáními k dějům filmů, které vůbec neznám. Souzním především s - "Platí zásada „padni, komu padni“, tedy absolutní rovnost před zákonem. Žádná pozitivní diskriminace, žádné protežování kohokoliv, žádné sociální inženýrství."  To je naprosto primární..

Jen mi občas překáží srovnávání podobných jevů z dob dost minulých se současnými. Každý ten jev je maximálně provázán s celkovou společenskou situací dané doby a místa. Multikulti, jak je dnes propagováno, je zločin "sociálních inženýrů".  Mísení etnik přirozeným způsobem je v pohodě, protože jde o pozvolný "pohyb jedinců", kteří většinou nemají jinou variantu, než se v hostitelském prostředí zařadit, přizpůsobit, nečiníce si nároky na nějaké zvýhodňování, ústupky od domovské populace. Samozřejmě se "zařadili" svými kontakty a bližšími vztahy k lidem či skupině, se kterými mají podobné profese či názory, naděje na vlastní budoucnost, mají si co povídat.   Nesnáším slovo "třídní", to mi smrdí Marxem. Spíš si myslím, že určitá blízkovztahovost různých lidí vychází z postoje k vlastní Svobodě. V jaké míře ji ten který jedinec ctí, chce. Nakolik ji preferuje, a kolik je pro ni ochoten obětovat z některých jiných možných výhod v dané době a místě.  Např. "rovnostářství" - je preferencí dost velké části společnosti, která nikdy nepřipustí, že je to jen nesmyslná iluze. 

"Jde o klasický omyl, že se svoboda ztotožňuje se sociální rovností. Nikdy tomu tak nebylo, není a nebude." citát prorektora UK Petruska, sociální fakulta..  Já to vnímám tak, že vznik každého společenského průšvihu závisí na souběhu tísíce souvislostí v dané době i místě. Jen to rovnostářství a závist se táhnou staletími.. a z toho "síla" levice a nekonečné vymýšlení šíleností.. 

Multikulti a podobné nesmysly - to je důsledek nového "náboženství" - politické korektnosti.  

Politická korektnost - fenomén dnešní doby -   http://jdem.cz/26my4

1 1
možnosti

"Multikulturalismus je zdvořilé ustupování agresivnímu hostovi, který vám přišel vybydlet domov."  

Theo Van Gogh zavražděný fanatickým muslimem

1 2
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');