Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

No ono to v minulosti bez toho domnělého kultu dítěte nebyla jen otužující legrace. Dětská práce; rodiče, kteří plodily jedno dítě za druhým, aby jich pár přežilo a mohlo je podporovat ve stáří. 

Pokud sám své děti rozmazlujete, tak je správné zamyslit se a něco s tím dělat. Ale neprojektujte vlastní selhání na druhé.:-)

1 9
možnosti
AR

Nebojte se, vím, co dělám. Ale také vím, co vidím kolem sebe.

0 0
možnosti
VK

Já mám hranici doprovázení a "obletování" dětí jejich desáté narozeniny.Je to i doba,do kdy jsou i družiny ve školách.Pak je pouštím samotné do školy a na kroužky- samozřejmě se sevřeným z.. pardon srdcem a za neustálého kontrolování mobilem.

0 0
možnosti
JR

J37a41n 94R94á17ž

14. 10. 2015 16:08

Kamarád, dětský psycholog prohlásil: "Když za mnou přijde matka a jedna z prvních vět zní:  Žijí jen pro své děti nebo: Obětuji svůj čas výchovou a starostlivostí o bezpečnost svých dětí, okamžitě vím, že nastává velký problém s nápravou naprosto nezdravého vzorce chování těch dětí".

Asi tak!

32 1
možnosti
Foto

Pak ať se takové matky nediví, že ztrácí otce těch dětí, nebo partnery dřív, než ty děti vyrostou ... málokdo vydrží na odstavené koleji více jak 10, 15, 20, ... xx let

1 0
možnosti
BJ

Zajima me, kolik lidi s Vami bude souhlasit, a pak bude nadavat matkam v porodnicich za to, ze by si i ony praly ze strany doktoru trochu vice ohleduplnosti. Nebo kolik lidi by spis podporilo vystavbu venkovni posilovny, nez hriste pro deti. Kolik lidi z tech, co s Vami souhlasi, nechava sve deti jecet a litat v kavarnach a restauracich. Kolik z nich nikdy nepouzili dite jako vymluvu k ziskani lepsich mist, predbihani v obchode nebo neustalemu odchazeni drive z prace na ukor bezdetnych kolegu.

Ja vzdycky rikam, driv se hledelo, aby z deti vyrostli radni dospeli. Dnes se hledi na to, aby dospeli hlavne meli deti. Detstvi byvala priprava na zivot, dnes je to alfa a omega vseho, ktere se musi vse podridit.

0 0
možnosti
BM

Nějak jsem nepochopil, co tou vaší reakcí chcete říct.

9 0
možnosti

Děkuji za výborný článek.

Mnohokrát jsem slyšel, že nejvyšším zájmem je zájem dítěte. Pro mne je nejvyšším zájmem zájem rodiny (rodiče a děti). A dokud rodiče nejsou zbaveni rodičovských práv, tak také rozhodují i za děti, a nikdo, ani stát, jim do toho nemá co mluvit.

Zmiňovalo se tady bití dětí. Jsem proti bití dětí a nebiju je. Ale občas používám mírný tělesný trest. Někdy to má lepší výchovný účinek než dlouhé slovní kárání.

4 0
možnosti
JT

A nez jsou zbaveni rodicovskych prav (treba pro nezajem, ktery ale musi trvat nejakou dobu a jeste o nem musi byt pouceni) tak maji rozhodovat i proti zajmu ditete i kdyz se nezajimaji a tudiz nestaraji?

0 1
možnosti
Foto

No ja nevim, mozna se to zase zmenilo, ale pred 13 lety jsem byla jako au pair ve Francii a v hlidani deti ve francouzskych rodinach jsem pokracovala i behem studia na VS, v letech 2005 - 2009. Mozna to byl spatny vzorek a z pristupu tech 6 rodin, co jsem zazila, a z toho, co jsem vidala na ulicich v Parizi, jsem si odnesla zkresleny nazor, ale mne uz tehdy jejich vychova pripada prave dost liberalni a rikala jsem si, ze takhle rozmazlene deti jsem snad jeste nezazila. Rodice jim strasne ustupovali, za prohresek nikdy nebyl zadny trest, deti se neumely chovat v restauraci, kdyz se jim nevyhovelo, okamzite nikym nekroceny vriskot... Tehdy jsem si rikala, ze takhle to teda delat rozhodne nechci. Mozna to je ale v Americe jeste horsi, tudiz pak i ta Francie vypada jako raj...

2 0
možnosti
AR

Spíš si myslím, že to má něco společného s tím, že Paříž je výrazně jiná od zbytku Francie v mnoha ohledech.

1 0
možnosti
EK

otázka je, proč lidé, kteří zažili onu "samostatnost" ve výchově, tak u svých dětí nepostupují. Výchova dětí je totiž typickým případem opakovaného chování v případě, že se s ním člověk ztotožní.

něco tu prostě neklape.

0 0
možnosti
JJ

J19a34n 98J69e33n48i87c

14. 10. 2015 18:50

Možná strach, možná příliš mladí, možná jiné priority (práce a kariera).

0 0
možnosti
MV

Doporučuji knihu "Dětství pod palbou".

.

Kult dítěte existuje dnes především kvůli vytěžení ekonomickéh potenciálu dětí.

.

Máte-li dítě, musíte především KUPOVAT! Kdyby se děti zabavily samy a mohly být v nebezpečí, kdo bude pohánět ekonomiku? ;-D

12 0
možnosti
VP

Co s tím? Založit stranu takto myslících rodičů a baiček a dědů. A vystoupit z EU - ta je většinově právě plná takových nesoudnýchprodětských poťapů. Moc dobře napsáno. Dík.:-)

0 0
možnosti
BM

Moc dobrý článek. Ten správný klíč k vychování skvělého potomka ještě nikdo nenašel, ale myslím si, že nechat dítě jen jeho libovůli určitě ta správná cesta není. Některé děti lze usměrnit jen slovně nebo příkladem, na jiné to ale bohužel neplatí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');