Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den mohl by se autor kouknout a statistiku kolik se v Norsku rodí dětí downovým syndromem?

0 0
možnosti

J18a93r98a 65R21a83n44k

12. 10. 2015 19:33

Diky! Jste jediny, ovladajici rec a zijici na miste, Vase blogy jsou podlozene pravdou.

0 0
možnosti

1.  Pan Ruščák není jediný který v Norsku žije a ovládá norštinu, který se k daným problémům vyjadřuje. Ovšem je pravda, že to dělá velmi pravidelně.

2. Není všechno co pan Ruščák o Norsku všeobecně a Barnevernet speciálně tvrdí, absolutní pravda. I když hodně postřehů je zajímavých, občas šlápne hodně vedle. Například když ve svém blogu "Poslední slovo k Barnevernu" (což mimochodem nedodržel;-)) z 19.2.2015 tvrdí, že pěstouni zpravidla dostávají kolem 400.000,- norských korun ročně. To je naprostý nesmysl a pravdivá náhrada pěstounů leží mezi asi 150.000 až 190.000 NOK hrubého.

3. Můžete si hodně informací vygooglovat sám. Většina je na norských webech i v anglické verzi. Například na http://www.ssb.no/

1 0
možnosti
Foto

I62v89o 20P88a59t57t75a

12. 10. 2015 16:58

K tvrzení pana Ruščáka (kterého si za jeho angažovanost vážím), cituji: Norsko má jednu z nejvyšších porodností v Evropě. Je pravdivá s jedním důležitým dovětkem. Porodnost, přesněji úhrnná plodnost, je v  Norsku aktuálně na úrovni 1,8 - 1,9 dítěte na jednu ženu. To znamená, že je stále významně pod úrovní 2,1 dítěte/ 1 ženu.

1 0
možnosti

Ano, ale je to 15% nad evropským průměrem a 22% nad českou porodností:-P

0 0
možnosti

Pane Ruščáku, nezlobte se, prosím,  na mě, ale k šíření některých mýtů (ne zrovna těch uvedených) jste přispěl i Vy. Na základě Vašich vyjádření pro média někteří lidé v diskusích opakují, že rodičům v Norsku berou děti proto, že jim dají čokoládu, minimálně pokud to udělají v  jiný den než v sobotu (tomu se ten, kdo tam strávil více než týden, musí jen divit a kroutit hlavou).  Nebo, že člověk musí být v NO veřejně angažovaný, jinak je hned podezřelý. Norové  pak vypadají jako magoři, kteří nemají ani srdce, ale ani  mozek... a mnohá Vaše vyjádření k tomu přispěla též, byť uznáván, že v některých případech si původní informaci diskutéři dále překroutili. Podle mého ovšem i  používání obratů jako krádež může podporovat různé konspirátory v jejich debatách.  

Zprávy o znepokojení přece  v naprosté většině případů lidé, především instituce neposílají jen tak, ale proto, že situace se jeví jako vážná, jsou zde vážné indicie. A mnohé zprávy o znepokojení o BV nadto hodí do koše...

3 0
možnosti

taky mě to kvákání štve - z uvedeného důvodu

0 0
možnosti

20,20... teď, začíná na Barrandově pořad k případu Michaláková !!!!!

pokud tu teď někdo nakoukne

Pane autore, ani už nevím, jestli jsem Vám poděkovala i za tento článek. Nestíhám, ale jsem obrovsky vděčná všem, kdo se snaží do této šílenosti vnášet pravdivá objektivní fakta. Díky, díky moc..

Viděl jste to video s Elšíkovou ? Ježišmarjáá, to je naprosto neskutečně šílená ženská. Fanaticky si trvá na nedokázalých lžích, měli by ji žalovat !

Děti Michalákové chtěly novou rodinu, hrozila sebevražda, říká novinářka http://tv.blesk.cz/video/2450842/deti-michalakove-chtely-novou-rodinu-hrozila-sebevrazda-rika-novinarka.html

Ona jednoznačně bojuje za pěstounskou péči.. a je jí jedno, za jakou cenu..

Vstanou nové "domovní důvěrnice", pokud tady něco takového zavedou !

Je to profi Pachatel Dobra.. Strašlivě se bojím, že se tento systém promítne do našich zákonů..

3 0
možnosti
Foto

M91a74r71t59i22n 60Š36i28k

9. 10. 2015 16:37

Co dodat? Jen díky, za vyvracení mýtů. Což je často jen boj s větrnými mlýny. A také díky za informace o fungování norské společnosti. Myslím, že to je velmi poučné.

4 0
možnosti

Jeste by to chtelo vyvratit/potvrdit mytus, ze BV muze zasahnout, i kdyz jste tam s detmi jenom na dovolene. Mne se to teda nezda.

1 0
možnosti

Četl jsem případ Češky, která teda má manžela Nora, ale byla sama s dítětem někde na tůře (tedy nešlo poznat jestli není jen na dovolené). Zastavila s kočárkem v horské chatě nebo co to bylo a objednala si grog. Servírka nejdřív nechápavě koukala (grog = alkohol a bylo tam dítě), Češka samozřejmě nechápavě koukala na servírku a opakovala objednávku, servírka zdráhavě donesla grog a zavolala policii. No pak je kamsi odvezli, vyslíchali, ale manžel byl lékař a nějak to dokázal ukecat, takže k odebrání nedošlo, ale bylo na mále a řekl bych, že nikdo neřešil jestli na dovolené je nebo není.

0 0
možnosti

Proč mám pocit, že v Barnevernu nějak okopírovali bolševické sociální experimenty a namixovali je  s některými postupy španělské ikvizice a frankova režimu .:-P

2 0
možnosti

Ještě jste zapomněl německou převýchovu, ta je zde dost signifikantní.

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS