Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VPS

Za "norský" článek Vás chválím. Tenhleten je protiruský blábol.

Myslet si to nebudu, když mi uvedete nejaký svůj článek o syrském problému tak spřed roka, ve kterém se navážíte do amerických obhájců demokracie, kteří tam, v Syrii neudělali zatím nic kloudného.

Nebo něco o útocích na svatebčany letadly americké koalice, či o útoku amerického letadla na nemocnici v Afgánistánu.

2 0
možnosti
JK

Ne pro něčí chválu, jen pro zajímavé informace..

Ruské nálety v Sýrii: ISIS má dni spočítané - 

http://www.napalete.sk/ruske-nalety-v-syrii-isis-ma-dni-spocitane/

Koľko dostávajú azylanti v Európe? Mesačne aj 1450 eur, prichádzajú radikálne škrty - http://www.aktuality.sk/clanok/302778/kolko-dostavaju-azylanti-v-europe-mesacne-aj-1450-eur-prichadzaju-radikalne-skrty/

0 0
možnosti
JM

J70i95ř31í 46M85í24k28a

2. 10. 2015 17:22

Že tu obhajujete vyzbrojování Al Kaidy je na jednu stranu chvályhodné (oproti typickému obrázku médií, které to takhle otevřeně ani běžně nepřiznají) ale zároveň šílené :-)  V čem se to od Islámského státu liší?

Že jsou radikálnější a organizovanější je irelevantní. 

Al Kaida jsou cituji "umírnění Islámisti". :-)  jak  napsal dnes Wall Street Journal. Mazec.

Myslím, že přesně tento šachový přístup se plést do věcí cizích zemí, vytvořil Islámský stát v prvé řadě. Dokonce už ani Robert Ford, bývalý velvyslanec USA v Sýrii, si přistal dělat iluze o tzv. umírněných rebelech, když zjistil že spolupracují s Al Kaidou a taktéž volně přechází i do IS. A to byl hlavní zastánce podporování rebelů.

http://www.mcclatchydc.com/news/nation-world/world/middle-east/article24780202.html

2 0
možnosti
AR

To je jednoduché - momentálně střílí na někoho jiného, než jsme my, a navíc na někoho, kdo nám vadí víc, než al-Káida. Neobhajuji vyzbrojování al-Káidy, ani jakoukoliv pomoc jim, akorát si nemyslím, že je potřeba stříet po nich, dokud tam existuje IS. Z prostého důvodu - al-Káida už má své nejlepší roky za sebou a nehrozí nám tolik, jako IS. Ne, nejsou umírnění a rozdíl mezi nimi a IS není skoro žádný, ale je nesmysl zabíjet někoho, kdo se snaží zabít naše nepřátele - lepší je nechat ho ještě chvíli zabíjet naše nepřátele a PAK ho ničit.

1 2
možnosti
OP

Ruské angažmá v Sýrii je stejný podvod jako angažmá západu v Sýrii. Podle kurdských bojovníků bude vstup Ruska do konfliktu znamenat prodloužení války až o desetiletí. Kdyby západu a Rusku šlo o skutečné ukončení konfliktu, zajímali by se především o způsob uvažování a jednání místních obyvatel a snažili by se podpořit ty, kteří jsou schopni nastolit pořádek, nikoliv ty, co jim polezou do zadku

0 3
možnosti
PP

Upřímně od člověka, který na jedné straně kritizuje režim Asáda a na druhé vzývá a prahne po (např.) Bachovo absolutismu, bych čekal jiné zvratky.

Chtěl bych vám věřit jen jednu věc - že každá diktatura jednou padne. Mě by nejvíce potěšil pád diktatury EU. To je největší diktatura od dob římského impéria. Zatím jen čekám, až mi bude z Bruselu nařízeno, jakou barvu trika musím nosit. Ale to se vám musí zcela jistě jako zastánci monarchie velice líbit.

A co se týče severní Afriky a Blízského východu, pak si nepamatuji, že by tam kdy vládla jakákoliv forma demokracie. Jen jeden diktátor střídá druhého a to na základě toho, který kmen má momentálně kvalitnější vojenskou výbavu dodanou většinou z USA, Ruska, Číny, VB či Francie.

Vždycky mě rozesmějou lidé, kteří se zhrozí nad "hrůznými činy" Ruska a zároveň si mnou ruce, když letadla NATO zabíjejí nevinné civilisty při "humanitárním bombardování" Srbska.

5 2
možnosti
BJ

Asi jste nebyl na vojně,nejdříve se musí zničit obrana a pak teprve generální štáb,to je v každé příručce

4 0
možnosti
AR

Jenže tohle je něco jiného. Ve Vašem případě ta obrana nemá za cíl zničení vlastního generálního štábu. SNC a JAN útočí na IS. IS je nejvštším nebezpečím z těch tří, takže, logicky, má smysl je nechat dál pálit do IS, a když se zničí IS, tak už zničení JAN by byla hračka (obzvlášť, když jde o organizaci výrazně chudší a operující na nepoměrně menším území).

0 2
možnosti
JF

Trapný blok o ničem.

3 5
možnosti
KV

Víceméně souhlas. Ony ty dvě alternativy se nevylučují, ale docela pěkně doplňují.

Máš pravdu i v tom, že pro Assada je IS až druhořadý problém. IS je problém hlavně pro vzbouřence, ať už jsou jacíkoli. Právě jejich území sousedí s územím IS mnohem víc než území Assadovo. I tohle může být důvod rychlého stažení z Palmýry - to město je daleko od všeho, bránit ho je problém. Lepší bylo se takticky stáhnout a město obětovat.

Asi jediné, s čím bych polemizoval je ta "rozumná alternativa". Problém je, že o těchto lidech nevíme prakticky téměř nic - když to trochu přeženu, tak vlastně jen to, že s oblibou často dezertují. Nepřijde mi to jako zas tak rozumná alternativa.

Do budoucna bych čekal, že se Assad s Rusy v zádech pokusí dojednat alespoň s některou opozicí mír, nebo aspoň příměří, zbytek sejme a následně postaví hráz proti IS. Nepočítám, že bude s IS bojovat. Východ Sýrie je pro něj prakticky ztracený a začne se o něj zase zabývat, až IS za pomoci Západu a Íránu (velmi nechtěná koalice z obou stran) zkolabuje. Tomu všemu samozřejmě budou bránit především Saúdové. Turci se do toho moc míchat nebudou, jim bude stačit, když budou držet pod krkem Kurdy. Ti sami z ruské akce nemají vůbec radost, bojí se prodloužení konfliktu, a tím i útoků ze strany Turecka.

Nějaké světlo na konci syrského tunelu zatím nevidím. Jen se do toho začala motat další síla.

1 0
možnosti
VV

Jakoby cokoliv ruskeho nebyl prinejmensim podvod.

5 4
možnosti
JK

Stejně tak z opačné strany..

2 0
možnosti