Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P15a50v19e65l 44K59r83á26l

1. 10. 2015 12:19

Pane autore,na nelogické bláboly ruské úderky nekoukejte,oni to mají jednoduché,co dělá rus je v pořádku,co někdo jiný je špatně,Vy máte naprostou pravdu,a bohužel se to brzy ukáže.Hail Putler,obdivovatelé nacistického ruska.

8 10
možnosti

nevim jak vam, ale me se zda nelogicke po prvnich naletech odvozovat, ze rusko nechce znicit IS.

7 4
možnosti
TJ

Jak dlouho že jsou ruské jednotky v Sýrii? To jste rychle odhalil jejich strategii, po jedné akci. No uvidíme dál, jaký jste byl věštec.

Nemůže to být ale třeba také tak, že byly cíle u Homsu stanoveny vojensky, a ne politicky? Odpovídalo by to tomu, že se Asad přetahuje momentálně hlavně s Nusrou, ale dlouhodobým cílem může být, a dovolím si tvrdit že jistě je, likvidace ISILáckého vředu.

5 1
možnosti
JS

J39a36n 93S41e36m72i37k

1. 10. 2015 12:30

nebo muze byt cilem opravdu ciste zajisteni "asadova pobrezi" pro ruske vojenske zakladny ve stredozemnim mori

Do hlavy Putinovi nevime, ale fakt ze rusko nebombarduje IS ale nekoho jineho napovida cloveku, predevsim kdyz zapoji logiku a ne sneni

2 2
možnosti

zavadeni zapadniho pohledu tam, kde je uplne jine kulturnehistoricke pozadi, uz vedlo k mnoha tragickym omylum (rozvraceny irak budiz prikladem)

zadruhe, to ze ted bombarduje jine teroristy nez is neznamena, ze proti is nebojuje - znicenim jednech si uvolni ruce pro niceni druhych

10 5
možnosti
JS

J44a21n 41S64e25m56i23k

1. 10. 2015 12:33

no proste berte to tak, ze stejne jako je ve svete ruskych medii "fasista",podobne je kazdy kdo neposloucha Rusko, je "islamsky stat" z definice ten kdokoli na koho spadnou ruske bomby;-)

Pote co prijmete tento pohled musi vam nevyhnutelne vyjit ze opet Putin ani Lavrov nelhaliR^

3 2
možnosti
PK

P46a44v77e53l 55K88r86á10l

1. 10. 2015 11:25

hezky popsáno,díky a karma

9 3
možnosti
PB

..... bych to hodnotil s delším časovým odstupem a snad ani ty magory v poušti bych nedělil na umírněné, umírněnější a nejumírněnější ! .... a hlavně bych nebral v potaz komenty domácí mediální scény a jimi převzatých "tutových" informací z první linie,- ..... že si tam vyzkouší zbraňový systémy, to je věc jiná,- nakonec kdo ze zúčastněných si je tam už nevyzkoušel, že ?!

0 0
možnosti
JZ

Asad je válečný zločinec, který má na svědomí tisíce zavražděných civilistů a podněcuje teroristické útoky proti Izraeli. Proto musí být odstraněn. Západ podniká letecké útoky proti islamistům už dávno. Za článek karma.:-)

10 13
možnosti

jo jeden utok - jeden mrtvy :-)

2 3
možnosti

Milý pane. Víte jaká je situace v Sýrii?

Jestli tvrdíte, že ano, pak jste lhář anebo hlupák. Naše media to zjednodušila na tři strany. Asad, antiAsad a ISIL. Ve skutečnosti (podobně jako na Ukrajině) je tam spousta frakcí, které bojují za své zájmy. USA se dostaly do schizofrenní situace, kdy by rády podporovaly boj proti Asadovi, ale nechtějí podporovat ISIL. A to je tak složité, že to stále nějak nevychází. Rusové si to zjednodušili. Kdokoli je proti Asadovi, toho potřou. 

Ať je Asad zlý, nebo dobrý, zatím to vypadá, že je jediný, kdo by v Sýrii mohl udělat pořádek. Jinak to dopadne jako v Lybii. Už jen kvůli davu Syřanů, kteří se sem ženou, Rusům držím palce.

17 6
možnosti
PK

P26a84v74e17l 72K70r32á40l

1. 10. 2015 12:06

Přečtěte si to po sobě ještě jednou a zjistíte nelichotivou věc,takovýmto způsobem bude uprchlíků exponencionálně přibývat

5 4
možnosti
MR

Zde je možná hlubší scénář. Na Ukrajině selhala jeho snaha o  rychlé ovládnutí východu Ukrajiny a zřejmě se poučil.

V Sýrii má Rusko přístup ke Středozemnímu moři o který se dnes obává.

Od počátku Rusko společně s Čínou vetovali návrhy v OSN na řešení krize.

Záměr byl zde dvojí, nepřijít o svoji jedinou základnu a přístup do Středomoří a poté jak si otestoval kancléřku Merkelovou a Hollande v rámci Ukrajinské krize, tak zde možná byl záměr vyprovokovat na východě exodus do Evropy a tím Evropu oslabit a Putin by jednak získal větší prostor nad Ukrajinou a nad Sýrií.

Samotný exodus zde vlastně nebyl vyprovokován Islámským státem ale režimem Asáda, jež vyvolal občanskou válku a možná i strategicky ustupoval neboť věděl že má Rusko za zády a pomohl tak vyprovokovat exodus, neboť je velice divné že by se takové masy najednou dali do pohybu a rovnou do Německa, zde ještě před prohlášením Merkel ... .

Lze říci že mu Merkelová a Hollande pěkně naletěli ... .

Navíc i náklonnost Zemana vůči Rusku zde má možný účel a to řešit následnou situaci po vstupu Ruska po boku Asádovi, kde Zeman se stane zprostředkovatelem a  v případě neúspěchu Ruska tak bude zahlazovat následky a v případě většího konfliktu bude vytvářet tlak na řešení krize. 

Tím se naplní i potřeba Zemana nějak vstoupit do dějin a nebýt zapomenut.

5 8
možnosti
AD

Rusko a Čína nevetovali žádné návrhy na řešení krize. Pokud tedy jako řešení nepovažujete vojenské útoky proti Asadovi. Žádné jiné řešení totiž USA nenavrhovaly. Že to nefunguje nám bylo náležitě ukázáno v Lybii.

11 4
možnosti

Svět není černobílý. Všechny mocnosti hájí své zájmy. Pravda ale je, že jediné Rusko bylo požádáno Asadem o pomoc. Tak jim zcela zákonně pomáhá. Třeba i tím, že bombarduje pozici Al-Nusrá, která je stejným teroristou jako IS.

11 3
možnosti
AR

Jenže JAN je slabší, než IS a je daleko snazší, je zničit, než IS. A nezlobte se na mě, jít do Sýrie s obrovským haló "jdeme zničit IS" a pak bombardovat někoho jiného, byť by byl podobně špatný, jako IS (ale to je ostatně i Assad, až na to, že netouží po světovládě), tak to je, nezlobte se na mě, mistrné PR, podvod, případně obojí.

5 4
možnosti
Foto

Člověče, jak Vy to děláte? Jste snad přímo na místě, tedy v Sýrii?

10 5
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');