Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

Je hrozné, že rodičům je odebráno dítě z fungující rodiny jen proto, že nejsou dokonale splněny představy určité skupiny o výchově dětí. Je to zvůle skupiny, jež stanovila uměle jakési "standardy", jak by se měli chovat rodiče a jak by měly reagovat děti. Pokud se rodiče od těchto představ buď jen o píď odchýlí, jsou děti násilně odebrány a dány na "převýchovu". Strašné.

16 0
možnosti
MM

Inu, ten znalec by si rozšířil "obzory", kdyby strávil pár dní mezi rodinami tzv. nepřízpůsobivých a pozoroval děcka, jak si hrají třeba "honěnou na důchodce", či znalostní hru "jak rychle otevřu zamčené auto" či hod na cíl kamenem.

Norsko jak vidno zešílelo a stal se z něj fašistický stát, kde má právo na "domovní prohlídku" kdokoli se štemplem. Jen si nejsem jist, zda mají ti aktivní úředníci odvahu vstoupit do bytu muslimské rodiny......

13 0
možnosti
AR

Mají a dělají to. A ty rodiny se pak často hodně diví, co že se to stalo.

5 0
možnosti
Foto

Vážený movitý zákazník, ukáž si na dieťa, ktoré si praješ, zaplať dostatočne vysokú sumu a my urobíme všetko preto, aby sa tovar k tebe dostal čo najskôr. BV, najväčší hypermarket s vašimi budúcimi potomkami v Nórsku. P.S.: Načo pôrod, doprajte si dieťa, až keď už je vypiplané a pripravené na prevoz k vám.

Odporná  morálna žumpa zaobalená do slniečkovských kecov o právach dieťaťa.

14 0
možnosti
VK

Byl bych docela rád, kdyby autor reagoval na tento příspěvek ve smyslu je to tak, není to tak. Tohle je závažné obvinění z obchodu s dětmi.Předem děkuji

1 1
možnosti
JR

J45a56n 64R90á37ž

28. 9. 2015 13:08

Když stát rozhoduje o tom, jaký druh výchovy dítěte je dobrý a jaký špatný, když si stát myslí, že ví lépe jako rodiče, jakou výchovu má dítě podstoupit, je něco v poměrech toho státu špatně.

Psycholog má být poradcem rodičů, ne být orgánem rozhodovacích mechanismů státu, zasahujících do výhradním pravomoci rodiny, jak vychovává své děti.

17 0
možnosti
VK

Dovolím si trochu oponovat. Necháme Norsko stranou. Zůstaneme klidně doma. Rodiče často děti ohrožují, nejen na zdravém vývoji nebo dokonce na zdraví či životě a to jak svou výchovou, tak i nevýchovou, nebo zadbáním. Pak by měl být někdo, kdo řekne dost. A to za stát nikdo neudělá. Otázka je, kde je ta hranice, resp. jak je nastavena.

K tomu psychologovi. Mnoho výše uvedených rodičů radu nepřijme a dítě považuje za něco, jako soukromý majetek, se kterým si můžou dělat co chtějí. Následky chování těchto výchovou poznamenaných dětí pak stejně sanuje stát.

0 2
možnosti
JK

Děsivé. Tohle může hájit jen psychopat.

30 0
možnosti
VK

Problém je právě v tom úvodu. Je-li reprezentativní....Tady se stalo zevšeobecnění běžným jevem a postupem. Na druhou stranu je dobře, že i toto vychází v Norsku. Už jen kvůli veřejné kontrole.

11 0
možnosti
AR

Vím o hodně podobných případech, jejichž podivný průběh poukazuje na to, že to je reprezentativní. Navíc kdyby to nebylo reprezentativní, tak by těch sto norských expertů nepodepsalo tu petici za důkladnou reformu BV právě z toho důvodu, že k takovým věcem dochází až podezřele často.

8 0
možnosti
VV

A tento článek ? Takový trochu bulvár a trochu kritika špatné práce psychologa, který je jen člověk a může odvést špatnou práci kdekoliv.  Hlavně je to šíleně vytržené z kontextu.  Proč byla tato rodina sledována, kdo dal podnět, proč tam proběhlo nějaké vyšetřování, na co se mělo soustředit(důležité, protože všechny norské rodiny sociálka nesleduje)?  Rodina musela dát ve skutečnosti k návštěvě souhlas.Četl jste zprávu jako celek? Pokud byla špatná a byla odmítnuta, nebo i jiní svědkové komisi přesvědčili- tak je to právě důkaz dobře fungujícího právního státu. Takový případ pak nemá vztah k žádnému jinému a dokazuje jen to, že  spravedlnost existuje. 

Rodina Michaláková prohrála prozatím  u tří soudů a také  ve Štrasburku. Vy popíráte, že dokazování bylo správné. Je to možné,  ale na to člověk musí mít desítky stran podkladů, kterými se před více než třemi roky zabývala řada soudů.  Mohl byste uvést, v čem soudci v Drammen a Oslo selhali a jak argumentovaly jednotlivé odvolací soudy? Kolik psychologických posudků  a na koho tam např. bylo vypracováno? Odborná a osobní blízkost těch dvou psychologů  je dlouhodobě známá (publikovali spolu knihy a články i před rokem 2001 jako co- autoři, jsou mediálně jako spolupracující dvojice dětských psychologů velmi populární). Pokud musí být za peníze státu vypracovány dva posudky (nestačí jeden, a jeden si  může zaplatit protistrana), proč tato námitka neuspěla u jiných soudů, ani u soudu mezinárodního? Četl jste ten posudek jako celek a odvedl jste stejnou práci jako norští soudci?

3 15
možnosti
MP

Proč byla rodina sledována.... Je známo dost případů, kdy podnět dá neschopná a lína učitelka v mateřské školce, kterou se rodiče odvážili byť i jen jemně zkritizovat. Dalších možností je nepřeberně.

5 1
možnosti
JS

Také máme jednoho "expertního psychologa" Jeronýma Klimeše. Ten navrhoval, že by si paní Michaláková měla pořídit nové děti. To je "dáreček"8-o

11 0
možnosti
OP

Příšerné už je jen to, že nějaký "znalec" může šmírovat v obydlí běžných občanů, příšerná se mi zdá i závěrečná poznámka psychologa, že zájmem společnosti je některé děti odebírat. To je šílená země s šílenými lidmi, komunistický teror je proti tomu hadra, protože ani v komunismu nevypláchli lidem mozky tak, jak se jim to podařilo v tom Norsku

14 1
možnosti
AR

S tím závěrem ale souhlasím, jsou případy, kdy je potřeba děti odebírat, příkladem budiž jedna rodina od nás ze Sandefjordu, která měla pět dětí, které byly po mnoho let systematicky bité, zanedbávané a týrané, všiml si toho kdekdo, školka, škola, sousedi, všichni podávali zprávy místní BV, ale úředníci u nás ve městě to zanedbali, protože byli lemplové a nechtělo se jim pracovat s tak velkým případem. Děti to naštěstí přežily, ale okamžitě, jak se mohly osamostatnit, přetrhaly samy kontakty s týrajícími rodiči, ale nedávno podaly společnou žalobu už jako dospělí lidé na BV v Sandefjordu o 25 milionů norských korun za zničené dětství, tedy za to, že nebyly odebrány a dány někam na bezpečné místo. Soud rozhodl, že je město musí odškodnit. To byl jeden z případů, o kterých ten psycholog píše, proto bych to neviděl tak drasticky zrovna co se týče věty "některé děti je potřeba odebírat".

2 0
možnosti
JN

J76i42ř16í 65N86o98s44e41k

28. 9. 2015 10:37

Všichni jsme špatní rodiče. Bez výjimky.

Pane Ruščáku, jak norská sociálka přistupuje k dětem současných nelegálních imigrantů? Protože pak by měla materiálu...

8 0
možnosti
AR

Stejně. Ti imigranti nevědí, do čeho jdou, ještě se budou hodně divit.

4 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');