Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Karma autore, zapoměli jsme, co obnáší válka, ty černobílé dokumenty z obou válek nás už neoslovojí. My se v moři topit nebudeme ,ale v případě globálního konfliktu se můžeme utopit v moři ohně. Jaderných hlavic má tento svět opravdu hodně. Chtěl bych vidět ty, kteří vinní ze smrti svých dětí a ženy, kteří by mu to řekli do očí.

2 1
možnosti
JM

Ten obrázek chlapce na pláži mne, přiznám se, vzal, jsem máma a i babička. Nesouhlasím s autorem ohledně jeho zmínky o Stalingradu, tam lidi statečně odolávali i za cenu, nedávno zjištěných faktů, kanibalismu. Nesouhlasím dále s tvrzením, že jsme se k migrantům a imigrantům obrátili zády.

3 0
možnosti
JR

J94a50r29a 48R27a16n71k

3. 9. 2015 20:47

Kolika korunami jste prispela?

0 5
možnosti
OK

Turecká média záhadně rychle vypátrala totožnost chlapce a dokonce zmapovala kompletní cestu ze Sýrie. Během pár hodin po vyplavení neznámého těla. Jak to dokázala, naše média nezajíma. Bohužel si nikdo nepřipouští variantu, že mohl chlapce zabít např. islámský stát a na pobřeží ho položit. Nebo jen naaranžovat mrtvé tělo tak, aby pak fotky šokovaly celou Evropu. Jak dopadly např. výsledky pitvy, zřejmě také nikoho nezajímá. Smrt malého chlapce je tragédie, ať byly okolnosti jeho smrti jakékoliv.

8 2
možnosti
Foto

Kamarád se na Kosu bavil s domorodci a ti mu vyprávěli, že řada gumových člunů je už v Bodrumu záměrně poškozena prořezáním. Mrtvé prý nikdo nepočítá, většinou plují v noci.

1 0
možnosti
JM

Ta fotka je prachsprosté vydírání a nic jiného.

9 2
možnosti
JP

Ne to není vydírání, to je pohled do očí smrti, která si najde jednou i vás.

3 2
možnosti
JL

Zdravím, pane Ruščáku. Právě jsem se vrátil z nádraží. Chtěl jsem se přesvědčit jak to tam vlastně vypadá. Vzal jsem pár spacáků, hračky a pár

maličkostí které se můžou hodit. Jinak pomoc pro uprchlíky je dobře organizovaná. Většina uprchlíků čeká ve Vídni na své příbuzné, kteří jsou ještě v Maďarsku. Dík, za článek. R^

3 0
možnosti
SB

Váš blog považuji za teatrálně sentimentální.

14 3
možnosti
JN

J57i64ř71í 46N90o55s68e37k

3. 9. 2015 16:59

Obávám se, že nemlčela média. Kdyby lidem neotloukala o hlavu, že jsou xenofobní sobci, protože mají přijímat a vítat komplet všechny!!migranty bez rozdílu, že to MY jsme zavinili jeho smrt, pak by lidé nemuseli odmítat všechny!!migranty také bez rozdílu. Máme strach, jsme frustrovaní pocitem bezmoci a špatnou komunikací vlády s vlastními voliči.

Lidé nejsou bezcitní, ale už jsou ve varu.

Kdybyste měl to štěstí sledovat každodenní masáž v TV a tisku, možná byste pochopil.

3 0
možnosti
MLT

Najděte mi nějaká alespoň trochu média, která něco podobného soustavně tvrdila. Nějaké konkrétní odkazy na články, kde se to píše, prosím. 

Přeji hodně štěstí, mám pocit, že se budete v knihovně vídat s panem Ovčáčkem.

1 3
možnosti
MR

Zde lze připomenout  ničivé zemětřesení a tsunami v jihovýchodní Asii a významnou občanskou finanční pomoc, Haity, Nepál ... .

Zde vina padá především na hlavu německé kancléřky Merkelové jež nejdříve pozvala všechny uprchlíky a dnes už jen Syřany, svým zaslepenou a nadřazenou ideologii kolektivního sociálního humanismu drží Evropu v šachu. Jinak by zde už dávno byl svolán summit hlav států Evropy a exodus řešen u zdroje a u hranic Evropy.

Takto je zde nepřehledná uprchlická situace kde se neví kdo je kdo a odkud, na pozadí války na Blízkém východě a hrozbě Černého islámu, dále většinového ekonomického exodu. Tím v lidech roste frustrace jež se musí notně někde projevit.

Navíc dnes vstupem Ruska do konfliktu v Sýrii se ukazuje další možný scénář. Proč Rusko a Čína na půdě OSN vetovali veškeré snahy řešit tento konflikt ?

Rusko vstupuje navíc do konfliktu v jeho závěrečném stavu. Je zde evidentní že mu vyhovuje oslabení Evropy a zvláště Německa, exodem uprchlíků, neboť tím si uvolní ruce na Ukrajině.  Zde je v tom i geopolitická hra ... .

Navíc to může být účelové vyvolané ze strany západu a jeho ideologie, jež chce takto motivovat své občany aby vetovali chování Visegradské skupiny, zde je to apel na jejich obyvatele a jejich politiku. Což už je hyenismus ... .

6 1
možnosti
Foto

bojechtiví zůstávají doma, pokud vůbec jsou a nelze je hledat na palubách lodí. Od počátku tohodle šílenství utonulo myslím přes 2000 lidí. Z toho byly desítky dětí. Kolik dětí zemře v Africe dennodenně hlady? Desítky? Stovky? Kolik jich v Evropě zahyne při dopravních nehodách? Tohoto chlapce však vyfotografovali a média a vy s nimi z toho děláte doják!

17 1
možnosti
PP

P56e54t67r 95P62á68l36k59a

3. 9. 2015 17:07

"vy z toho hned děláte doják!" - a co jiného je proboha doják, když ne nesmyslně utopení pěti a tříletého kluka?

Přesně jak píše autor, plakat na povel nemusíte, že nelze zachránit všechny zbytečně zemřelé děti, je taky jasné, ale aspoň nemelte rádobycynické kraviny, abyste si dokázal, co jste za pašáka.

5 4
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');