Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Pod článek bych se mohl podepsat.. R^

5 3
možnosti
Foto

Fakt se na diskuzích poslední dobou stydím. Nejsem vůbec přívržencem multikulti obohacování a věru radikálně bych uprchlíky třídil.Ale třeba Syřani sakra potřebujou pomocnou ruku. Nebo jsou vám fakt u zandele haldy mrtvejch dětí? Naprostý šílenství co se tam děje, a pokud nám je to fuk, tak co z naší civilizace chcete zachovávat?

6 1
možnosti
AR

Přesně tak, mluvíte mi z duše.

2 0
možnosti
AD

Z psychologického hlediska je celý tento článek školní příklad citového vyděračství.

21 3
možnosti

Tato diskuse je ve své většině na mne příliš sluníčková. 

To si mohu zapnout TV a je tam totéž. Raději dobrou noc.

1 1
možnosti
AR

Otci děti vyklouzly z ruky, zatímco zachraňoval matku. Člun byl děravý... http://www.nrk.no/norge/faren-klarte-ikke-a-holde-fast-i-barna-1.12534047

1 0
možnosti
JS

Dokážu pochopit, že Syřané, respektive Kurdové, se necítí v Turecku dobře. Ale v Turecku se neválčí. Podle toho, co uvádějí média, byla ta rodina ve spojení se svou příbuznou v Kanadě, která je na dálku finančně podporovala, a to například placením nájmu. Předpokládám tedy, že bydleli v nějakém bytě. Kanadská příbuzná tvrdí, že je nedokázala dostat do Kanady, a proto se ta rodina ocitla na člunu, kterým chtěli překonat moře mezi Tureckem a Řeckem. Ta kanadská příbuzná, pokud není úplně hloupá, je přece musela informovat o značném riziku, které je s pašováním lidí přes moře spojeno. Denně se o tom všude píše. Přesto se ten muž se svou manželkou a dvěma malými dětmi vydal přes moře na člunu, který potopí pouhé vysoké vlny. Muž uvedl, že se snažil ženu a děti držet, ale vlny je od sebe oddělily, dále uvedl, že dětem nasadil plovací vesty, ale že z nich ve vodě vyklouzly. Podle turecké policie oba potopené čluny vypravili čtyři syrští převaděči. Kapitán lodi se prý lekl vysokých vln a skočil do moře. Proboha, co je to tam za lidi?

Chlap je se svou rodinou tři roky mimo Sýrii, a pak se rozhodne překonat moře mezi Bodrumem a Kosem během bouře na člunu, který řídí nějaký vyděrač s dolarama místo očí. Svým dětem nasadí plovací vesty (tedy to tvrdí on) tak, že z nich ve vodě vyklouznou a manželka záležitost s vestami patrně nechala na manželovi.

Je mně líto, ale jediné, kdo jsou v tom naprosto nevině, jsou ty ubohé děti.

7 0
možnosti
MP

Vážně jste se už všichni zbláznili? U nás zemře každoročně jen při dopravních nehodách desítky malých dětí. Každému z těchto úmrtí se dalo zabránit, každá tato smrt byla svým způsobem zbytečná. Čím je zrovna tahle výjimečná, že kvůli ní máme dát všanc budoucnost našeho kontinentu, který několik generací našich předků tvrdou prací pozvedlo na nynější úroveň? Nebo proč proboha myslíte, že se právě sem stahují imigranti přes půl světa?

8 1
možnosti
AR

Čím? Je symbolická. Nevím, jestli se do této diskuse přijde podívat slečna Sulovská, ale jestli ano, tak mi jistě dá za pravdu, že je to důsledek toho, že Češi si odvykli žít s náboženstvím, protože jedna z věcí, které náboženství učí, je způsob komunikace prostřednictvím symbolů. Tohle jedno dítě má na té fotografii - v kombinaci s tím tureckým četníkem - obrovskou sílu v tom, že o něčem vypovídá. Je to stejný důvod, jako proč lidi zasáhne daleko víc teroristický útok, v němž zemřou dva lidi, než nehoda autobusu, v němž jich zemře třicet.

2 3
možnosti
Foto

Zrovna Kurdové by měli mít zvláštní zacházení, protože v tomto momentě jsou našimi spojenci a dokazují to dnes a denně. Zato náš kamarád v NATO na ně hází bomby. V tomto případě měla Kanada dělat všechno, aby se rodina dostala za svými příbuznými. Kurdové navíc neutíkají, jen když opravdu není zbytí, bojují statečně za sebe a svojí zem. Ti by měli dostat naší podporu zcela bez vyjímek. Turecko by mělo být čistě teoreticky první svobodnou zemí, ale jak je vidět, jen pro někoho. Pro Kurdy nikoliv. Hlavně, že naši přátelé v EU mají plnou pusu o humanismu.

4 0
možnosti
JR

J50a10r50a 85R49a53n93k

3. 9. 2015 20:36

Pane Cerny, prectete si dnesni The Globe and Mail, ambasada se snazila vyridit, ale problem byl, jak je dostat z Turecka.

0 2
možnosti
JR

J40a96r27a 26R83a37n52k

3. 9. 2015 20:31

R^R^ cely clanek je v dnesnim the Globe and Mail

0 0
možnosti
AR

Já jsem o tom četl v National Postu, kanadské noviny čtu také prakticky denně.

0 0
možnosti
Foto

Úskalí debat o uprchlících: Těžko hledat racionální diskuzi v bouři emocí, kde jedni nasazují lítost a druzí strach...

5 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');