Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Pane, viníkem exodu není Islámský stát. To Spojené Státy a NATO svým vývozem demokracie a podporou rebelů z IS způsobily to hrozné utrpení lidí nejen v Sýrii.

6 1
možnosti
MN

Islámští radikálové jsou realita i bez USA a nato a  i bez vývozu demokracie, důkazem je jejich existence kdekoliv, kde žije víc než 1000 muslimů na jednom místě. Za IS může Islám a indoktrinace středověkou ideologií, ne američané, Evropa nebo kdokoliv jiný. Tohle sypání si popela na hlavu a nekonečný pocit viny za vše zlé je taky jeden z důvodů nekontrolované a naprosto nezvládnuté imigrace. 

Viníkem exodu je Islámský stát a jistě USA se svvým nepromyšleným chováním slona v porcelánu má svůj podíl také, ale na prvním místě je vina diktátorů, neschopnost muslimů vytvořit funkční demokracii aniž by museli mít jediné dvě volby - tvrdý diktátor a vraždění oponentů nebo Islámští radikálové. Smutné, ale je to tak.

Jejich hodnoty selhávají, demokracii nechtějí, není pro ně dost dobrá, oni mají svoji vizi teokratického napůl totalitního islámského státu se šariou, ale pak chtějí do Evropy, kde demokracie a hodnoty tolerance vybudovaly zatím místo, kde se žije nejsvobodněji a nejlépe.

1 0
možnosti
ZV

A svět je zase o něco smutnější místo k žití.

0 0
možnosti
ZV

Takže tím se to ospravedlňuje?

0 0
možnosti
ZV

Válka tam trvá 5 let. Utopilo se tříleté děcko. To jsou fakt tak vymaštěný, že si pořídí děcko během války?!;-O

4 4
možnosti
MLT

Jo, stejně jako miliony Evropanů během 2. světové. A považte, dokonce i Židů.

5 0
možnosti
Foto

Autore, Váš příběh má podstatnou vadu. Země, které jsou signatářem Úmluvy o právním postavení uprchlíků a Newyorského Protokolu, který Úmluvu doplňuje a upravuje, jsou zavázány uprchlíkům vystavit doklad, který jim umožňuje cestovat a signatářské země jsou povinny umožnit uprchlíkovi cestu do cílové země, pokud v ní dostal vízum. Takže ten příběh o Kanadě, která je nemohla přijmout, protože neměli pasy či co....je pohádka.

7 0
možnosti
JR

J11a93r80a 64R53a81n74k

4. 9. 2015 4:15

Skutecne meli zazadano....ale nekde neco propadlo v systemu, ale stejne ty zadosti trvaji i pres rok.

1 0
možnosti
TK

Pomíjíte jednu zásadní věc. Na cestě do Evropy není pár rodin (jistě, v tomto případě do Kanady, ale to z našeho pohledu jedno, protože byli součástí vlny uprchlíků valících se do Evropy), takže znova, na cestě do Evropy jsou nyní v pohybu statisíce lidí, většinou s naší kulturou hrubě nekompatibilních muslimů (mimohodem po staletí našich nepřátel). Jenže v nedobré situaci jen v této části světa je cca miliarda lidí takže nezastavená migrační vlna může znamenat i desítky milionů osob. To je něco, co reálně hrozí zničit Evropu tak, jak ji známe. Otázka tedy zní, máme zajistit lepší budoucnost milionům muslimů za cenu zničení našeho vlastního námi vybudovaného světa? Kdo na tuto otázku odpoví ne (a zřejmě to bude v ČR většina, a i ti co mají děti, protože jm na budoucnosti jejich dětí záleží), musí současně souhlasit se zastavením uprchlické vlny. Jenže to není možné, pokud se budete vciťovat do každého jednoho z migrantů, protože zjevně na hranicích postavená cedule "Nevstupovat" migranty nezastaví. Je to podobné jako s válkou. Pokud máte být schopen se bránit hrozbě či před nepřítelem, nemůžete ho litovat, ale musíte s ho odosobnit. To je prostě nutnost, je to otázka našeho přežití.

Uvedu příklad. Invaze do Iráku. Kdyby západní média od prvních dní zveřejňovala fotografie dětských oběti, spolu s jejich jmény a osudem, tak do pár dní budou ulice plné demonstrantů a padnou vlády podporující tuto invazi. Vládnoucí elity to vědí, proto se takové věci do našich médií nedostanou a vojska NATO mohla v klidu a více měně s podporou veřejnosti dokončit svoji špinavou práci. V tomto případě je to jinak, fotografie mrtvého dítěte se dostaly prakticky do všech západních médií. Účelovost je příliš zjevná.

19 3
možnosti
JC

R^ Velmi dobře napsáno, logicky, racionálně a se správnými závěry.

4 0
možnosti
OK

Pozor na jeden zásadní rozpor v celé tragédii. Fotografka fotila samotné ležící mrtvé tělo chlapce. Turecká policie tedy nechala fotit neznámou fotografku mrtvé tělo chlapce a ještě ustoupila z objektivu ? Proč ? Nebo  byla na místě nalezení první fotografka , bez policie ? Jak by ale potom mohla znát totožnost mrtvého chlapce i jeho bratra, když fotila ?

9 1
možnosti
HV

Toto zarazilo nejednoho. Pravděpodobně smrt toho dítěte vymyšlená není ( i když si vzpomenu na ten nedávný fake se zastřeleným děckem... ) ale přijde mi to jako vrtění psem...

7 1
možnosti
MP

Při nedávném útoku islámského teroristy zemřelo v tuniském Sousse 39 nevinných lidí. Proč nebyly detailní fotografie jejich rozstřílených mrtvol na titulních stranách spolu s jejich životními osudy? Za pár dní se nad nimi zavřela voda, jako by se nic nestalo. Podobných muslimských šílenců se může dnes díky nekontrolovanému chaosu po Evropě pohybovat mraky a my tady řešíme jednoho utopeného kluka. Na základě jedné smutné nehody přece nemůžeme rezignovat na bezpečnost celého kontinentu. Nezlobte se na mě, ale jestli tohle není vydírání a manipulace, tak už nevím. Rv

21 0
možnosti
JP

Voda se nezavřela... od té doby vidím na internetových stránkách mnohem více reklam cestovek na dovolenou v Tunisu

0 0
možnosti
ZU

Kdyby neutíkali do Evropy, kde jsou vetřelci s jinými prioritami, měli zamířit do států bližších nejen vzdáleností, ale i myšlením.Omezilo by se neštěstí, které touha po bezpracném štěstí provází.....

2 2
možnosti
MM

Hroutíte se nad jedním utonulým chlapečkem? Ano, je mi ho líto, ale.... Proč se nehroutíte nad stovkami denně zavražděných dětí v rámci kmenových válek v Africe, nad dalšími stovkami dětí, které tam denně umírají hlady či žízní? Proč se nehroutíte nad stovkami vlastními rodiči denně týraných dětí v ČR?

Jasně, dá se na net srdceryvný příběh a to si myslíte, že všichni otevřou dveře ekonomickým migrantům?

Není Vám divné, že media zveřejňují tyto srdceryvné příběhy a o řádění migrantů v Evropě mlčí?

Je pravidlem, že media včetně idnes poutají tyto populistické blogy na titulce, ale blogům, které popisují fakta včetně zdrojů hrozí stažení..............

Víte že do Evropy se blůíží cca 150 000 "migranmtů", tedy minimálně 10 - 15 000 bojovníků ISIS? Nad tím se nehroutíte?

16 3
možnosti
AR

Víte proč? Protože kmenové války v Africe jsou tak trochu z jiného světa. Sýrie byla před občanskou válkou zemí podobnou, co se stylu života, vzdělání a podobně týče, přinejmenším Ukrajině nebo Srbsku, tedy relativně podobná nám. Člověka se to prostě dotýká víc.

4 5
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');