Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

přemýšlím nad vznikem takové smutné fotografie. Já kdybych viděla tělo kohokoli, pokud bych nebyla v šoku běžela bych poskytnout první pomoc. Nemusím popisovat, co se dělá při záchraně tonoucího. Fotograf ale asi věděl, že je pozdě a duchapřítomně zmáčkl spoušť. Přitom otce toho chlapce našli v bezvědomí a byl živý.

Nebo fotograf k chlapci běžel a při pokusu o záchranu zjistil, že je pozdě. To pak tělíčko toho klučíka vrátil do původní polohy ?

Je mi zle z toho, co všechno jsou schopna média otisknout. Protože na rozdíl od nich si říkám, co kdyby to byl můj syn.

3 0
možnosti
MK

Už to začíná zavánět komedii. 

Podle jedné verze od vyplutí uplynuly 3-4 minuty, když přišly velké vlny 

Druhá verze otce utopených dětí.....strávil jsem ve vodě několik hodin  ........

a aby toho nebylo málo, v jedné verzi děti neměly plovací vestu a vyklouzly mu z rukou, v další plovací vestu měly, ale vyklouzly z ní. 

Obávám se, že tyto dvě verze nejsou poslední a na britských diskusních fórech se tím docela baví. 

Prostě tady něco nehraje. Ale zase ty nesrovnalosti jsou dobrou inspirací pro blog

6 1
možnosti
Foto

I v Evangeliích jsou nesrovnalosti a přitom to za pravdu pokládáme. Tak příště trochu zapřemýšlejte ...

0 2
možnosti

O vztahu Turků a Kurdů vím. Jakkoliv chování Turecka považuji v záležitosti vůči Kurdům, kteří se jako jedni z mála dokáží Islámskému státu efektivně bránit, za hanebné, tak jsem nezaznamenal, že by tam ti Kurdové, kteří utekli ze Sýrie byli ve vyloženě smrtelném nebezpečí, které by je vhánělo na moře v nafukovacím člunu. Pokud jsem pozorně četl článek s přeživším otcem těch utonulých chlapečků, tak jeho sestra žijící v Kanadě říkala, že před týdnem mluvila telefonicky se svojí švagrovou, která jí říkala, že neumí plavat a děsí se plavby v člunu a toho, že se něco stane.

Pokud se pletu a někdo předloží důkaz, že kurdští uprchlíci jsou nyní v Turecku ve skutečně smrtelném nebezpečí a nezbývá jim, než aby riskovali svoje životy, pak se omluvím, ale zatím to vidím tak, že za ztrátu životů svých chlapečků a manželky je odpovědný otec, který pravděpodobně rozhodl o plavbě do Řecka v nafukovacím člunu.

Jinak mne ta fotografie zasáhla podobně jako Vás, pane autore, a mnoho dalších lidí. Je mi to velmi líto.

5 0
možnosti
PB

Pane Ruščáku, vážím si Vás  a rád čtu Vaše blogy.

Tentokrát jste se ale stal ukázkovou obětí ukázkové mediální manipulace.

Jak jinak nazvat situaci, kdy media si ze všech dětí, které ten den na světě zemřely za jakýchkoli okolností, vyberou jedno a dají si ho na titulní stránku?

4 3
možnosti
MLT

Zpravodajství? Nebo Vy máte pocit, že doteď to bylo jinak a média o nepsala o událostech, ale jen o statistikách?

0 0
možnosti
MK

Ještě pár poznámek:

1. (jmenovitě pro Jara Rank) Myslím, že by bylo moc fajn přestat s osobními inkvektivami na adresu těch, kteří chtějí nějak pomoci SKUTEČNĚ potřebným.

2. Panu Ruščákovi děkuji za poskytnuté info na organizace zprostředkovávající pomoc

Mějte se pěkně :-)

0 1
možnosti
Foto

Odpověděl jak kolega Ruščák, tak i kolega Tichera.

0 0
možnosti
JT

Chtelo by to rozstrilet ISIL a pak podporit Asada. za pomerne kkratkou dobu by byl v Syrii klid a lidi by tam mohli v klidu zit dal jako do te doby nez se do nich zacli montovat amici.

2 0
možnosti
EK

budu osobní: požádána o pomoc, neměla bych problém vzít si malé kurdské dítě na přechodnou dobu k sobě domů - pět, možná i deset let, než se podaří rodině situaci vyřešit. upřímně mi zatrnulo z příběhu patnáctileté dívky v Džungli, která cestou přišla o matku i zbytek rodiny. Ani té bych neměla problém poskytnout domov. Tolik o mně osobně a tolik o nutnosti pomáhat. Jsem přesvědčena, že bych nebyla jediná a jednotlivé opuštěné či ohrožené děti by i v xenofobních Čechách své domovy našly. Potíž je v tom, že to legálně není možné. 

navíc jak ale sám uvádíte, tato konkrétní rodina měla dostatečně zajištěnou rodinu ochotnou pomoci v Kanadě. Z administrativních důvodů se jim s ní však nepodařilo spojit a proto hledali jiné řešení, což nakonec skončilo tragicky. 

z nějakého důvodu - a to mi osobně docela vadí - však byla celá záležitost prezentována tak, že uprchlická krize, potažmo úmrtí tohoto konkrétního dítěte "otřáslo Evropou" s podtextem, že by Evropa snad na něco může a že by měla být povinna něco udělat. Ale já tady v tom celém příběhu Evropu nikde nevidím. Syřané válčí. Turci nenávidí a utiskují Kurdy. Kanada jim neudělila pasy. Jediná "vina" Evropy spočívá v tom, že z Evropy by se jim nejspíš povedlo do Kanady odcestovat, tedy v tom že Evropa je otevřená a k uprchlíkům stále ještě vstřícná.

7 0
možnosti
JT

Takze sbebrat deti rodicum a dat je Vam ? To mi neprijde jako pomoc.

0 4
možnosti
MK

Co jsem měl možnost číst na cizojazyčných webech, převážně anglických, tak mi připadá, že toto byla poslední příslovečná kapka do poháru trpělivosti Evropanů . Tedy, má to zcela opačný účinek než bylo předpokládáno. Jasně, masáž od médii a politiků bude pokračovat, protože média již dávno nezajímá co se děje, protože stejně jako politici žijí ve virtuální realitě.

6 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');