Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J12a62n 49R73á52ž

6. 8. 2015 18:40

Doufám,že priznáte právo jak Erste ČS, tak i Alza CZ, aby o svojí obchodni politice rozhovali sami. Nikdo nemá právo se do jejich obchodnich pravidel míchat.

0 0
možnosti

Ale komentovat je snad mohu, nebo ne?

0 0
možnosti

Dobrý den,

podobný problém řeším s českou kartou na nettbuss.no :-) A tam bohužel není možnost objednat si jízdenku u konkurence.:-(

0 0
možnosti

Přes PayPal to prohnat nešlo?

.

Na druhé straně, jsem v pozici obchodníka a podvodů je takové množství, až to není hezké. Jako obchodník nemůžete dělat žádný scoring nakupujících, protože máte minimum údajů. Ale když dojde k chargebacku, jste zodpovědný a platí se drsné pokuty, včetně možnosti zrušení smlouvy.

.

Takže jediná rozumná obrana je zakázat co jde. Nesrovnalosti v adrese, klasické povodné země typu Rusko, Bulharsko, Rumunsko. Atd. Jasně, dost lidí to naštve (jen v tom Rusku je pár tisíc zákazníků), ale jiná cesta není. Karty jsou strašně zneužívané.

0 0
možnosti

Bohužel PayPal mám pocit, že v Česku skoro nikdo neví, co je, pokud jde o e-shopy...

0 0
možnosti

Mám pro vás tip - zkuste v Němecu zaplatit v libovolném supermarketu, elektro obchodu, shopu s hadrama, prostě v čemkoli kamenném nějakou neněmeckou kartou, třeba kreditkou. Asi se nebudete stačit divit. Co na tom, že to ve všech okolních zemích jde v pohodě?

0 0
možnosti

To je samozřejmě kapitola sama o sobě, vím, že bez EC karty se v Německu člověk může akorát tak vztekat. Ale tady není řeč o Německu, ale konkrétně o ČS a o Alze. V Německu jde o to, že terminály pro EC karty jsou levné, zatímco ty pro Visu/MC jsou drahé jako v Česku, takže v Německu EC karty berou zpravidla tam, kde v Česku neberou karty vůbec. Tady jde o to, že to donedávna fungovalo, s norskou kartou jsem po netu z českých eshopů objednával naprosto v pohodě, dokud někoho nenapadlo to zablokovat.

0 0
možnosti

Když tam vaše peníze nechtějí, tak jim je nedávejte. Bezpochyby se najde řada jiných obchodníků, kteří to vezmou. Ale regulace nebo nějaké nařizování, je nesmysl.

1 0
možnosti

Nevolám po regulaci - vidíte to snad v článku někde? Volám po rozumu ze strany ČS a Alzy - a aby si uvědomili, co se píše za rok. Nechci, aby jim to někdo nařizoval, ale aby sami pochopili, že to dělají blbě.

2 0
možnosti

Myslím, že Alza moc dobře ví, co dělá, když blokuje platby zahraničními kartami. Na 99 % jejich zákazníků to nemá vliv a ušetří si tím spoustu práce s pochybnými transakcemi z ukradených karet apod. Až jednou začnou působit globálně, tak to samozřejmě budou řešit, ale proč by si teď přidělávali problémy kvůli pár "kapkám v moři"?

Neplačte nad "zpátečnictvím" Alzy a nakupujte v obchodech, které působí celosvětově :-)

0 0
možnosti

Když člověk chce koupit Remosku, tak má v celosvětových obchodech trochu problém :)

0 0
možnosti

Chápu, že V Norsku je vše regulováno státem, ale fakt bych to tady nezaváděl.

0 0
možnosti

Osobně si myslím, že je to věci Alza.cz komu chce a komu nechce prodávat a jak.

0 0
možnosti

Ano, a stejně tak je právo mé, coby zákazníka, napsat, že ta praxe je naprosto k ničemu - ale jistě, je to jejich volba, budiž jim to přáno.

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');