Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"a pak se potká na univerzitě, konferenci či u jiné podobné příležitosti s místními lidmi, kteří ale budou podobní, jako je on sám, takže nebudou trpět xenofobií, budou pozitivně nakloněni třídění odpadu a multikulturním ideálům." Co si zjistit zaměstnání pana Konvičky?

0 0
možnosti

Pan Konvička je extrém. Navíc podívejte se, jakého zaměření bývají nejčastěji lidé na univerzitách v západní Evropě.

0 0
možnosti

A to jsme ještě nezabrousili na internet.

.

Pak bychom zjistili, že většina "západu" je v tomto směru neuvěřitelně zaostalá. Bylo by hezké udělat přehled českých služeb a k nim "západní místní" alternativy. Pak se zjistí, že tam mají jen Google, Amazon a nic jiného. A my v každé oblasti řadu místních konkurentů.

.

Možná by z toho vznikl hezký článek. Stačilo by jen doplnit místní obdobu služeb v jednotlivých zemích EU.

.

mapy.cz, heureka.cz zbozi.cz hledejceny.cz, alza.cz czc.cz, mall.cz kasa.cz, rohlik.cz kolonial.cz, bazos.cz sbazar.cz, ...

0 0
možnosti

Za Norsko: 1881.no, prisjakt.no, komplett.no, finn.no - často je tady jen jedna, zato dobrá služba co pokrývá určitý segment; například na finnu je naprosto všechno od použitého zboží, přes ojetá auta a pracovní nabídky po prodej nemovitostí (nikdo ani nedává nic někam jinam). Něco jako Finn mi třeba v Česku docela chybí.

0 0
možnosti

J59a93n 67S52e15m31i80k

28. 7. 2015 11:22

Karma.

Sam jsem zil nekolik let v cizine a pracoval v hodne evropskych zemich.

Fakt jsem premyslel odkud se tahle ceska predstava ze "na zapade je vsechno lepsi" a "Cesi jsou chudi proti zapadni evrope" bere:)

Asi je to kombinace jednak naseho sneni v dobach komunismu kdy tam nikdo nemohl, faktu ze sousedime s (kdyz pominu trpasliky) nejbohatsimi regiony EU (Bavoraci se maji opravdu lepe nez 95% zbytky EU).

Typicke je ze o tom jak je "cesko chude" a o te "zaprdenosti" vzdycky vypravi cesi co vzdycky sedeli doma na zadku a do ciziny nevytahli paty jinak nez na dovcu;-D

Jeste jsem nepotkal Cecha co zil dlouhodobe v cizine a  Cesko by porovnaval nejak negativne i s bohatsimy staty EU

6 0
možnosti

J90a56n 69S68e96m17i65k

28. 7. 2015 11:26

P.S. ale musim rici ze kdyz jsem se  po tech letech vratil do "ceskeho zivota", nejvic me otravovaly prave ty negativni predstavy o srovnani se "zapadni Evropou" - kdyz mi clovek co vlastni byt v Praze, jezdi rocne dvakrat do ciziny na dovolenou, kazdy druhy vikend na vylet po CR, kazdy den do restaurace na obed  vysvetluje jak je CR chudobinec Evropy;-D

9 0
možnosti

Karma.Vždy si rád přečtu názor někoho kdo trvale žije mimo ČR ze skutečného života,než zdejší hysterické bláboly o ničem...rád bych věřil tomu,že i dvě třetiny Čechu je otevřená a nexenofobní...

4 0
možnosti

Jen tak namátkou, jaké názory v této třetině běžně panují: „nesmí být volný prodej nemovitostí občanům EU, protože přijdou Němci a všechno zaberou; vůbec je potřeba dávat pozor na Němce, protože přijdou a všechno zaberou; cikáni akorát kradou a žebrají, vyhnat je někam jinam; Východoevropani (mezi které počítají i nás, pozn. aut.) kradou a kazí ceny a nesmí se jim dovolit sem jezdit; co politik, to zloděj a lhář, apod.“ Samozřejmostí je, že tihle lidé reagují na takřka jakoukoliv zprávu o EU slovy „vystoupit z EU teď“, a pokud jde o uprchlíky, tak je mezi nimi velmi populární názor, že by se mělo na hranicích s Německem postavit něco podobného, co Orbán staví na hranicích se Srbskem.

Jste si doufám vědom toho, že v jednom každém co jste zrovna vypíchl je kus pravdy, a jako názor jednotlivce to může být stejně validní jako protipól? Až v té třetině začne panovat názor, že vše nedánské (nečeské, atd.) je méněcenné, cizinci (ne ve smyslu migranti) jsou existenčním ohrožením a další nesmysly, pak se můžeme bavit o uzavřenosti a xenofobii. Tohle o čem mluvíme je obyčejná názorová pluralita - kterou ovšem mnozí nejsou sto akceptovat, a svůj pohled na věc považují za jedinou pravdu a nejlepší řešení.

0 0
možnosti

Bohužel poslední dobou se vyskytují právě tyhle názory překvapivě často taky - že specificky Turci, Poláci, Ukrajinci, Rusové, Litevci a další jsou méněcenní, že je potřeba je vyhánět a tak. Co se cizinců a existenčního ohrožení týče, tenhle názor v Dánsku zaznívá podobně často, jako v Česku, tedy ne úplně často, ale častěji, než by bylo zdrávo.

0 0
možnosti

Společné s Rakouskem máme více věcí. Například to, že se nám oběma v roce 1918 podařilo spláchnout do žumpy dějin tu habsburskou špínu.

0 6
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');