Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skvělé! Moc ráda čtu Vaše články. Díky za ně.

0 0
možnosti

Má to takovou nevýhodu - motivovat lidi nějakou MINULOSTÍ s kterou, ruku na srdce, současný systém zase nemá tolik společného mi přijde zbytečné.

Podstatný je stav systému NYNÍ. A jde o to zda si myslíte že má cenu za tenhle systém bojovat a hájit ho. (Tady já bych řekl - že záleží na tom proti komu... bránit se muslimům bych ochoten byl, ale jestli mi bude někdo vládnout z Bruselu a nebo z Moskvy je pro mne prašť jako uhoď.)

Celý problém "euroamerického" je ten že můj názor je ten že jde do háje... pokud chcete důvody tak vám je tady jenom tak neshrnu ale zdá se mi že se v podstatě naplňuje vize kolapsu "západních" systémů kterou popsal Robert A. Heinlein v hvězdné pěchotě...

právě kvůli glorifikaci "práv a svobod", práv vězňů, dětí... bůhví čeho. 

A nevidím jediný důvod proč se snažit hájit systém který podle mne sám vede ke kolapsu. Opravit ho podle mne nelze, lze ho maximálně nahradit... a řeknu to takto - Pokud se objeví cokoliv blízké terranské federaci, v které zločince střílí, dětem tu výchovnou facku dají, a nebudou regulovat jak zahnutý banán - tak jasně vyhrává mojí podporu.

A mimochodem - to že volební právo nebude mít každá opice jenom proto že má tělesnou teplotu kolem 37°C by podle mne byl velký klad.

0 0
možnosti

a Švédská armáda která chce mít u každé jednotky "genderového poradce" je dalším úžasným příkladem toho jak jde systém v Evropě do pr...

0 0
možnosti

Jinak jen tak namátkou, která témata chystám:

Švýcarsko - dětské otrokářství (cca 1880-1980), vklady obětí holocaustu, krytí špinavých peněz (v tomhle mi náramně přišly do noty SwissLeaks)

Belgie - Otrokářství a genocida v Belgickém Kongu

Francie - Násilná likvidace jazyků a identit národnostních menšin, zejména pak Okcitánců, Bretonců, Alsasanů, Lotrinců, Korsičanů a Vlámů, dále pak poválečné pozůstatky Vichy a celé to dědictví temné, antisemitské a bigotní Francie, které zakryl Charles De Gaulle propagandou, která v podstatě říkala, že ta "jeho" Francie je tou jedinou a správnou

Dánsko - Eugenika a kolaborace s nacistickým Německem

Norsko - likvidace norských Romů, šikana a brutální pošlapávání práv Sámů a celá situace tzv. "německých dětí"

Polsko - Vraždy Židů, pogromy v Kielcach a Jedwabnym, šikana Slezanů po druhé světové válce, vyhnání Čechů a Lužických Srbů v téže době

Velká Británie - perzekuce Irů (nechvalně proslulé "No Dogs No Blacks No Irish") a irských Romů ("Irish Travellers")

USA - Civil forfeiture, válka s drogami, rejstříky sexuálních zločinců, zneužívání sociálky proti lidem, kteří chtějí samostatnější výchovu dětí (celé to kolem Free Range Kids)

A tak by se dalo pokračovat...

1 0
možnosti

Děkuji za článek a těším se na pokračování.

0 0
možnosti

Jestli narážíte na odsun Němců, tak Vaše slova o tom, že naše námitky, že oni si začali, připomínají sovětském námitky, že Američané zase bijí černochy, názorově nesdílím.

Sovětská námitka o americkém bití černochů nesouvisí s tím, co Američané kritizovali na Sovětském svazu.

Náš odsun Němců však souvisel s tím, co Němci tady udělali.

Po Lidicích, Ležácích, Javoříčku, holokaustu, heydrichádě, zavření vysokých škol, odvlečení tisíců mladých lidí na nucené práve v Říši, po bombardování Kralup nad Vltavou (což sice udělali Američané, ale v rámci války, kterou vyvolali Němci) prostě nebylo možné, aby tady po válce Němci zůstali. Tím spíše to nebylo možné, že (a na to nezapomínejte) v tu dobu to ještě nebyli pokorní lidé, kteří uznávali svou vinu, ale nadutí a agresivní fašouni, kteří svou porážku považovali za křivdu od spojenců.

Prostě když Rus řekne "A vy zase bijete černochy", nemá to souvislost s americkou otázkou, kolik je v Sovětském svazu průměrný plat.

Ale odsun měl souvislost s tím, co se tady dělo před ním.

Tudíž srovnáváte nesrovnatelné.

1 0
možnosti

Taháním kostlivců ze skříní budete píchat do vosích hnízd. Držím vám palce, aby vám ty uštědřené bodáky dodaly větší odolnost :-)

1 0
možnosti
Foto

J10a14k44u88b 17R12o30t29h

20. 2. 2015 13:34

Nu, tak to já se těším, ale nebudete to mít lehké. Jak je i přes karmu kolegy Černého vidět v jeho příspěvku. Držím palce.R^

0 0
možnosti
Foto

Tak ta karma byla spíše za odvahu a koneckonců i diskuze bude zajímavá.

0 0
možnosti
Foto

Jen jestli si to Německo neidealizujete. Jedna věc je jistý společenský úzus, že se o některých věcech příliš nemluví, že to prostě není hezké, někdy trestné a druhá věc je, co si opravdu mnozí Němci o své historii opravdu myslí, pokud ji dobře znají, tedy nezkreslenou.

Německo je ovládáno Spojenými státy i nadále, neexistence mírové smlouvy, tedy stabilního uspořádání a vypořádání, dává prostor všem možným nátlakům. Konečně, sama kancléřka je toho příkladem. Aktivistka FDJ z rodiny, která emigrovala v 52. do DDR se stala německou kancléřkou. Nic tak tak symptomatického už být nemůže. Německé "drang nach Osten" se z vojenského proměnilo na hospodářské a to s úspěchem s americkými penězi v zádech.

Nemluvme o tom, že se národy dají nějak zásadně předělat ve svých ambicích, protože to tak není. V každém tom společenství je historie zakódovaná a mutuje do budoucna. Týká se to i nás. Prostě všech. Je jen otázkou času, kdy přítomnost, momentální dění a jeho tlumočení mutaci uspíší směrem k pozitivnímu nebo negativnímu. Tady by ten Majdan mohl být dobrým současným příkladem a ukrajinská společnost ukázkou nebezpečné mutace s historickou reminiscencí do současnosti.

Příkladů je jistě více. I co se Rusů týče s Leniny na náměstích a zcela evidentním nevypořádáním se ze stalinským obdobím. Tam to ovšem překrývá neskutečné utrpení, které tento národ, vlastně národy musely podstoupit. Ale to není omluvitelné. Jak správně říkáte, každý národ by se měl podrobit sebezpytování a vidět i svá selhání v pravém světle. Jen tak se dokáže vypořádat s problémy v budoucnu.

Krátkozrace se rozbila historicky zaběhnutá monarchie RU, která mohla být ukázkovým Švýcarskem své doby. Byly k tomu všechny předpoklady, surovinová a průmyslová základna, přístup k mořím atd.

Rozbití bylo ukázkou krátkozrakého myšlení právě s historickými reminiscencemi ze strany Francie. To je problém trpaslíků, kteří nepochopili, že už nevyrostou.

Ode mne karma.

2 0
možnosti

Promiňte, pane, ale z rozbití R-U mám i po těch létech radost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');