Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J86o94s22e43f 62S20u21k

16. 3. 2015 8:35

Zdravím, souhlasím až na závěr.

To co se v Norsku děje, nepovažuji totiž na "mouchu", jde o zásadní zásah do práv jednotlivce na spravedlivý proces. Systém v některých případech umožňuje pod nicneříkající zástěrkou "nejlepšího zájmu dítěte" rozbíjet rodiny. To opravdu není moucha!!!

0 0
možnosti

Zdravím, Norsko jsem bohužel nikdy nenavštívil. Znám jej pouze z internetu a víceméně díky paní Michálkové a problémů s jejími dětmi. Popravdě řečeno, abych se jako turista obával navštívit tuto zemi s malými dětmi, abych se snad nedopustil něčeho, co by zapřičinilo, že by mi děti odebraly. Z vyprávění kolegů však vím, že je to národ žalobníčků. Kolegové tam jezdí za rybami. Jsou ubytováni v soukromém kempu a jejich sousedé- Norové na ně bez ustání žalují úřadům. Jednou proto, že při přistání dělali velký hluk, jednou proto, že kuchají ryby a krev kape na zem v kempu atd. No je to asi poněkud zvláštní národ, tak nějak trpící asi stihomamem. 

Co mi však nejvíce vadí, že instituce, které si stát vytvoří nekontroluje a nemá v podstatě právo zasahovat do jejich činnosti. To je anarchie.

Co mě však nejvíce mrzí je, že Český stát vůbec dopustí, aby byli jejich občané zadržováni na území cizího státu a postupuje velmi vlažně. 

Rád bych věděl, co by udělali např. USA, Kanada nebo jiné země např. Německo, kdyby jejich občanovi ukradli dítě. Pravděpodobně by tam někdo přijel dítě si prostě odvezl a s touto institucí by nijak neztrácel čas. Ten totiž pracuje proti rodičům až to dospěje tam, že se jich děti zřeknou a to je přesně to co Norové potřebují. 

Jsou to jednoznačně zloději dětí a s jako takovými je s nimi potřeba zacházet.

Možná jste vystudoval všechno možné a jste erudovaný právník a odborník, soudím dle Vašeho CV, asi na všechno, ale bohužel příliš laxní postup vůči norské straně není vůbec na místě a obhajoba jejich systému již vůbec ne.

1 0
možnosti

Ty Andy, poslouchej,nějak z toho sporu o děti vypadl otec...na začátku byl na fotce, padla o něm zmínka a pak jakoby vysublimoval...nebo mám jen takovej pocit???

0 0
možnosti

Jak uz tu bylo zmineno tak na rozdil od toho jak vyznel rozhovor v DVTV shrnuje tenhle prispevek situaci rozumne, identifikuje ty skutecne problemy a snazi se borit nektere ty silenosti co se v CR o BV a Norsku objevuji.

Jeste bych dodal ze se spoustou veci ktere zminujete sem se nesetkal, stejne tak nikdo z Norske casti rodiny kdo ma zrovna male deti (celkem 4 pary, 6 deti). Mam na mysli hlavne reakce neznamych lidi na nakup sladkosti v prubehu tydne, nebo treba jak ste zminoval ze nekdo reagoval na jizdu na kole po molu. Naopak obcas vidim jine deti (ted zrovna zvlaste na lyzich) delat veci ktere me osobne prijdou uz trochu za hranou a stejne na to nikdo nejak otevrene nereaguje.Takze se neda generalizovat ve stylu ze pokud date diteti ve stredu tabulku cokolady tak okamzite je v akci BV.

K tem poplatkup pro pestouny. Asi pred 2 tydny nam prisel letak jestli se nechceme stat pestouny, napred me ta castka trochu prekvapila ale pak sem se nad tim zamyslel. Za castku priblizne normalniho platu se starate o dalsi dite, platite skolku, kupujete obleceni a hracky, pripadne v extremu musite mit vetsi byt/dum. Vsechno tohle zaroven zabere spoustu casu navic. K tomu dite hlavne ze zacatku vubec neznate, nemusi vas mit rado, neshodne se s vasim vlastnim ditetem pripadne muze mit skryte psychicke problemy (v dusledku tyrani, opravneneho nebo i neopraveneneho odebrani). Pokud se s nim neco stane (treba i kvuli tem psych. problemum) tak je to na vas. No a navrch toho vsechno zijete s tim ze dite muze byt vraceno rodicum ci svereno nekam jinam do pece. Tohle vsechno mi proste za ty (relativne) male penize nestoji. Samozrejme se najdou lide kterym to za to stat bude a budou se na tom snazit "vydelavat", ale ta castka podle me neni tak velka aby do tehle kategorie patrila vetsina (Coz souvisi s malymi rozdily v platech). Kazdopadne musi tyto pestounske rodiny byt kontrolovany (jak to funguje netusim), stejne jako by mel byt lepe kontrolovan BV.

1 0
možnosti

Pane Ruščák, místo statistik doporučuji jinou metodu: Co je ještě považováno za exces, proti kterému je přípustná sebeobrana a co je ještě zákrokem, kterému je třeba se podrobit.

V Norsku se za exces (s přípustnou sebeobranou) nepovažuje, když policie vytrhne třídenního novorozence od prsu rodičky, aby je Barnevernet mohl předat do pěstounské péče! Pokud rodička svého novorozence brání, jde o útok na veřejného činitele!

http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article2598144.ece

1 0
možnosti

Celkem pekne shrnuti. Akorat nevim proc, z vasich blogu se pro mne  Norsko stalo dokonalou ukazkou pekla na zemi

3 0
možnosti

Řekl bych, že to bude proto, že jste nezažil jeho pozitivní stránky, ono jich Norsko dost má. Tady jde o to, že je potřeba k Norsku přistupovat tak trochu způsobem jako k zemi, která měla, ve srovnání s kontinentální Evropou, relativně slabou kulturu (ano, Norsko má svou zajímavou a bohatou kulturu, ale absolutně nesnese srovnání třeba s Nizozemím, Dánskem, Bavorskem, Rakouskem nebo i Českem), vědu či techniku a vše se pořádně začalo rozvíjet až posledních cca 40 let. Oni se snaží, ale je vidět, že spoustu věcí, které jinak Evropané mají už v takovém tom "kolektivním vědomí" ukotvenou, aniž by o tom moc museli přemýšlet, se teprve učí. Nelámal bych nad Norskem hůl, ta země má velký potenciál.

2 0
možnosti

Pane Ruščáku, to co vás znepokojuje (ty tři body), tak mě přímo děsí. A naznačuje to jediné - Barnevernet je organizace zastřešující naprosto neschopná individua, která nemají o potřebách dětí ani potuchy. Respektive všehoschopná individua, která na dětech páchají neuvěřitelná zvěrstva, čehož je případ Michalákové učebnicovým příkladem.

8 0
možnosti

Co mně se na tom líbí, že i přes úpornou mediální kampaň proti Barnevernu se na veřejnost nedostaly materiály ze spisu, není možné si číst výpovědi dětí nebo detailní popis toho, co se stalo.

Jaký rozdíl oproti případu z Česka (oběšený otec), kdy na veřejnost pronikly kompletní úryvky z rozhovorů dětí s kompetentními osobami a dokonce i kresby dětí, které měly posloužit jako obhajoba pro logopedku! Je neuvěřitelné, že tady se může veřejnost pitvat v tak imtimních detailech z případu. Soukromí dětí není vůbec chráněno! Tady bychom si měli vzít příklad z Norska…

2 0
možnosti
Foto

J95a91n85a 40M15a81j64o57v89á

19. 2. 2015 23:16

No ale tam to nevypustil nikdo, kdo je součástí systému, ale sama ta logopedka-nelogopedka. Ostatní jsou mlčenlivostí vázaní a taky jsem nikde nezachytila, že by někdo něco konkrétního řekl.

2 0
možnosti

Pro koho je Barnevernet magnetem (čímž nechci říci, že tam nejsou i idealisté): http://www.barnefjern.org/barnevernet-barnemishandlere-eller-livreddere/

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');