Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Tak co ten biatlon? Celkem propadák, co? Šli jste na nesprávnou akci.

0 0
možnosti
PO

Takový život s klapkami na očích. Není to možné, protože tady to není možné.

Stejně jako s těmi dětmi.

0 0
možnosti
MR

Bohuzel zatimco vetsina vasich clanku vystihuje mistni pomery skvele tak tenhle je jednoznacne nejslabsi. 

Sam sice na zacatku pisete ze jde hlavne o spekulace ale dale v clanku uz to neni moc videt a zvlaste zaver vyzniva velmi jasne. Az to cele trochu pripomina konspiracni teorie "sice nic neni videt ale urcite tam neco je". U dvou z velkych kauz ktere zminujete uvadite chybne a castecne pravdive informace zatimco skutecne duvody neuvadite. To jen potvrzuje spekulativni charakter clanku. Jelikoz vas rad ctu tak bych byl rad abyste se vratil k predesle kvalite.

Ano, nejspise je pravda ze je tady korupce vice nez to na prvni pohled vypada, jelikoz "velka" korupce vetsinou neni tolik videt. Zas na druhou stranu je fakt ze politici tady odstupuji na zaklade korupcniho jednani ktere by v CR vetsinou ani nestalo za komentar.  A te "male" korupce vyrazne mene rozhodne je (i diky pristupnym danovym priznanim).

0 0
možnosti
AR

To, že tu politici odstupují, když na ně něco praskne, je pravda, to máte pravdu, že jsem tam měl zmínit. Zapomněl jsem na to spíš proto, že jsem si tady zvykl, že je to standard, když je někdo u nečestného jednání tohoto typu přistižen. Jinak co se týče spekulací - ono je to těžké. S určitostí nic říkat nemůžete, ale že na těch případech je něco velmi špatně, je vidět. Vzhledem k tomu, že i tohle téma patří k celkovému obrazu země, je důležité ho zmínit a článkem jsem chtěl hlavně poukázat na několik věcí: 1) neexistenci malé korupce, 2) pochybnost žebříčků měřících vnímání korupce v dané zemi, 3) že v Norsku zcela evidentně dost věcí projde, protože s korupcí nepočítá, 4) že má Norsko, coby zavedená demokracie podobné problémy - divil byste se, ale v Česku si skoro všichni, se kterými jsem se o tom kdy bavil, myslí, že korupce je problém pouze postkomunistických zemí. To je asi hlavní odkaz tohohle článku. Korupce je všude, mohl bych mluvit o Německu, Británii, Dánsku a podobně, ale žádnou z těch zemí neznám natolik dobře, abych si dovolil na nich demonstrovat fakt, že korupce není postkomunistický fenomén (nebo typicky český fenomén, což je další věc - z nějakého divného důvodu si na můj vkus dost Čechů myslí, že tento problém je jen jejich). Jedním z mých dlouhodobějších cílů je ukázat lidem v Česku, že jsou věci, za které by se měli stydět, ale zároveň jedním dechem to, že stydět se za vlastní chyby je normální a že by to měl každý. V Česku mi vadí poměrně dost věcí, ale pokud těm lidem budu chtít říct "styďte se, koukejte se, jak to u vás vypadá", bude to právem znít povýšeně, arogantně a hloupě, protože jejich automatická reakce, právem, bude - a teď se podívej na Norsko. Takhle budu moci věc představit v trochu jiném světle -tedy styďte se za to, co tam máte, něco s tím dělejte, podívejte se, i jinde mají různé zlořády a taky se s tím někdy slavně, někdy neslavně perou. Hlavní vzkaz tedy zní: nejste v té snaze sami.

0 0
možnosti
JJ

Taková drobná perlička pro pobavení: Rodiče, kterým byly odebrány děti kvůli "zanedbávání" si udělali kurs a byli Barnevernetem doporučeni jako pěstouni (cizích dětí ovšem): http://www.barnefjern.org/fratatt-barn-anbefalt-som-fosterhjem/

5 0
možnosti
AR

Jen tak mimochodem, včera veřejnoprávní televize NRK zveřejnila poměrně detailně, jak některé obecní jednotky BV najímají na sledování rodin i rozhodování, co bude s dětmi, soukromé firmy. A já naivní jsem si říkal, že to musí být určitě fáma, že až takhle hluboko ten systém klesnout nemohl. Mohl.

0 0
možnosti
JJ

Ještě k tomu norskému Barnevernetu - tohle je dobrý pramen: http://www.barnefjern.org

Třeba závěrečné doporučení tohohle bývalého policajta a zkušeného advokáta: http://www.barnefjern.org/en-advokats-erfaringer-med-barnevernet/

Pokud se vaše rodina dostane v Norsku do finančních potíží, je lepší volbou prostituce, než obrátit se na sociálku.

0 0
možnosti
MC

M32a19r14e25k 47C77o12z23l

4. 2. 2015 13:05

Moc hezky popsáno. Doufám, že si to přečte Transparency International a podobní tzv. "bojovníci proti korupci". Veřejné seznamy peněz na účtech apod., to je přesně to, co by chtěli dosáhnout, ale evidentně to k ničemu není - kromě toho, že tím sbírají politické hlasy.

2 0
možnosti
JJ

Transparency International sama říká, že sleduje index VNÍMÁNÍ korupce. VNÍMÁNÍ korupce obyvatelstvem. Tedy to, jak intenzivně je korupce vnímána a očekávána, ne to, jak je prorostlá.

Když obyvatelstvo korupci nevnímá, tak přirozeně neexistuje ani společenská objednávka pro potírání korupce a korupce může nerušeně růst tam, kde pro to má podmínky - například státní dotace na hlavu, za dítě odebrané rodičům a předané do pěstounské péče.

0 0
možnosti
PN

Malý Barcode je v Olomouci. Je jím Galerie Šantova, obchodní dům postavený efektně na "ostrově" řeky Moravy. Podloží je velmi nestabilní a prý mu dávají tak 5 let nebo nejbližší povodňový stupeň.

0 0
možnosti
JB

J37a65n 30B96u50r36i53a41n

4. 2. 2015 11:55

Uff - díky za postřehy od "sousedů". Já už měl vážně pocit, že jsme v Evropě, co se týče korupce, někde těsně před Balkánem. Hned se mi v tom českém rybníce bude lépe dýchat.

3 0
možnosti
AR

Jen tak pro informaci, kolegyně z práce, která je z Vídně, mě pravidelně zásobuje informacemi o korupci na vídeňské radnici. Z toho, co jsem od ní slyšel, jsou na pražské radnici žabaři. Navíc tam dlouho byl primátorem nějaký gauner, nevím, jestli ještě pořád je, ale všichni věděli, co je zač a nějak se mu nic nestalo. Jestli je některý z čtenářů z Rakouska, tak mě možná doplní.

0 0
možnosti
PS

Pekny report. Rad si prectu o cizich zemich z pohledu tamniho zasveceneho usazence. Takove postrehy byvaji presnejsi nez od mistnich starousedliku, stejne tak jako znalcu "na dalku". Kdyz navic pise text clovek s inteligenci a analytickymi schopnosti  pana Ruscaka, pak si ho nejde nevychutnat.

6 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');