Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Humanismus nebo satanismus (skvělý článek o dějinách od Radomíra Malého) mě napadá k souhlasu s Vámi: "Satanistické bombardování není oxymoron". Jinak je to úplná hloupost, zatemněnost rozumu. Letecké útoky jsou jednou ze složek válečného postupu. Ten může být spravedlivý, ale pozvěte si jen tak k chytání bomby do svého domu, svých nejbližších? To je jako eutanazie, abychom už dál netrpěli bezpráví? Co mi pomůže bomba z nebe, když někdo rozvrátil obranu mé země a vycvičil a vyzbrojil nějaké lidi, které zřejmě ještě krmí drogama a protilidsky manipuluje ? Prosím, nepomáhejte mi bombou. Pomozte mi tím, že budete odhalovat spravedlnost a odsuzovat bezpráví.

0 0
možnosti
PK

Trochu zapomínáte na jednu věc - za IS nese západ poměrně velkou zodpovědnost, protože myslím, že IS mohl vzniknout právě díky předchozím činům západu. Takže tam má skutečně povinnost jednat.

0 0
možnosti
JK

Stejně bych radši žil ve světě, kde humanitární bombardování znamená, že se z letadla na padáčcích shazují bedny s humanitární pomocí, protože jinak by se tam nedostaly.

0 0
možnosti
Foto

J30i77r70i 16B58i46l25i60n81a

17. 10. 2014 17:14

Ropa neni ani v Afghanistanu nebo v  Kosovu. Ale vykladejte to ceskym komundirum a zastancum vraha Milosevice.

3 1
možnosti
LC

Zato v obou zemích teď mají USA vojenské základny...

2 2
možnosti
LC

Pojem humanitární bombardování je pouhá propagandistická fráze omlouvající agresi NATO proti státu, který bojoval proti ozbrojeným separatistům. Pokud se chce někdo odvolávat na počet albánských uprchlíků, ať prosím vezme navědomí, že před boji na Ukrajině už ze svých domovů uprchlo milion ukrajinských Rusů. Opravdu je to důvod, aby ruská letadla zahájila humanitární nálety na Kyjev?

3 1
možnosti
Foto

J76a38n 85R33ý16z89n79a51r

17. 10. 2014 12:13

Zajímavá úvaha ....

Pokud se dívám na něco šíleného, je asi rozhodně lepší udělat cokoli ... než nedělat vůbec nic.

R^

3 0
možnosti
PN

Autor bude jistě blahoslaven neb je zjevně dost chudý duchem. Nebo to předstírá a doufá, že za takové cancy dostane hezké místečko v nějaké neziskovce.

Takže základní selhání tohoto článku je automatický předpoklad, že lidé mají objektivní a vyvážené zprávy. A už tento předpoklad samozřejmě selhává. Novináři (ňafající hlídací ratlíci demokracie) trpí parciální slepotou a manipulují veřejným míněním. Sebemenší drobnost dovedou nafouknout do nehorázných rozměrů, pokud se to hodí do krámu, a zároveň nevidí neskutečně obrovské věci. A když nepomůže manipulace s pravdou, tak se k lepšímu dají lži. Uvedu příklad - víte jak došlo k první válce v zálivu - osvobození Kuvajtu od Saddámovi okupace? V Kongresu vypovídala skupina Kuvajtských žen o neuvěřitelném násilí, o tom, jak před jejich očima jim vraždili manžely, znásilňovali dcery. Rozhořčený Kongres tam poslal US armádu. Až ex post se zjistilo, že ony ženy lhali ve všem a podali skvělé herecké výkony, žily už leta v US a ani jim ani jejich rodinným příslušníkům se nic nestalo. Ale celý Americký národ se zvedl k boji proti hnusné genocidě. U nás to udrželi pod pokličkou dokonale, já byl v USA a tam to přeci jenom uniklo než to ututlali. Saddámovi chemické zbraně byly lež ještě větší a tu se nepovedlo ututlat ani u nás.

Prostě tak, jak to píše autor to nefunguje. Skutečný postup je následující:

U elit vznikne potřeba někam vletět a bombardovat. Například případ zmíněného Kosova. Hasim Taci, náčelník drogově pašeráckého kartelu na americkém seznamu teroristických organizací nabídně správným lidem (pavlačová babizna od A dříve ministrině zahraničí USA) možnost podílet se na rozkradení státu a zároveň nabídne US vládě zřídit si na budoucím území obří vojenskou základnu. Vzápětí je z HT kamarád, jeho organizaci okamžitě vyškrtnou ze seznamu teroristů, najdou si záminku (Albánci se Srby se vyvražďovali navzájem, pokud vím tak Albánci byli mnohem horší a krutější ale to je fuk) a už je důvod k humanitárnímu bombardování.

6 9
možnosti
Foto

J76i74ř85í 45K29i38n14d58l

17. 10. 2014 10:38

Vyhlazovací tábory byly v Polsku mimo dosah  spojeneckých letadel.  O hrůzách koncentračních táborech se spojenci dozvěděli při osvobození koncentračního tábora Dachau a stejně tak Rudá armáda při osvobození  Osvětimi. Nikdo do té doby nevřil, že člověk se může dopouštět takových zvěrstvech. Pokud se týká humanitárního bobradování Srbska bylo cíleno na infrastrukturu, ale přesto bylo   během několika dnů omylem zabito cca. 223 albánských uprchlíků.

3 0
možnosti
AR

To není tak jednoznačné, minimálně poslední rok války se to dělat dalo. Docela dobře zpracovaný je o tom článek na Wikipedii (se spoustou zdrojů): http://en.wikipedia.org/wiki/Auschwitz_bombing_debate

1 0
možnosti
Foto

Vyjděme jen z prostého faktu, že nevinní lidé by se zabíjet neměli.  Ostatní jsou již jen keci, protože jsou to vlády, které nám berou prostředky se kterými bychom mohli organizovat svou obranu, jsou to vlády, které nás udržují v iluzi, že se o naši obranu postarají, jsou to vlády, které v naší obraně selhávají a jsou to vlády, které nerozlišují mezi vinými a nevinými.

0 5
možnosti
BT

vy snad žijete v dojmu že nějaké domobrana by rozlišovala mezi nevinými a vinými

3 0
možnosti
Foto

O85t83t23o 11Č89e28r35n91ý

17. 10. 2014 10:18

Nevím, jestli bombardování KL by bylo řešením, protože by to bylo "humanitární" bombardování na stejné úrovni jako v Srbsku. Odnesli by to především vězni, tedy ti nevinní, tak jako v Srbsku civilisté. I do srbského civilního vlaku se dokázali v zájmu humanity trefit. To byl předěl, který alespoň u mne znamenal, abych americkou politiku viděl jinýma očima.

1 2
možnosti
AR

Tak dost pochybuji, že se do srbského civilního vlaku trefili záměrně. Nemluvě o tom, že bombardování KL či kolejí vedoucích k nim by přinejmenším zpomalilo holocaust, protože by se plynové komory a veškerá infrastruktura musely vystavět znovu. Nemluvě o tom, že během bombardování by mohla část vězňů utéct... ale nechat to jen tak bylo prostě špatně.

3 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');