Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Jaky monopol ? Svarit trubky a prisroubovat kohoutek si muze kazdy sam. Chce to jen nemit pred tim prilisny respekt a zkusit to. Obcas mozna neco potece, ale da se to predelat. Ona ta remesla nejsou nic moc sofistikovaneho. Amater si to muze udelat sam v kvalice dosahujici 90% kvality profika, coz je dostacujici.

0 0
možnosti
VT

No, kdybych měnil doma vodovodní baterii v 90 procentní kvalitě profíka instalatéra, tak by mě asi má stará poslala do zadele. ;-)

0 0
možnosti
JT

A co se vam na tom nezda ? Potece, tak to udelate znova a lepe. Profik to bude mit za 10 minut, vy za 30.

0 0
možnosti
JC

No jo, ale kdo nikdy neviděl svého tátu něco doma spravovat, ten se do toho nepustí. A takových lidí je čím dál víc. A tam, kde to stát tak hloupě podporuje, jako v tom Norsku, musí být ta všeobecná nešikovnost ještě větší.

3 0
možnosti
AR

Ale v tom nejsme ve při. Jasně, také bych to uměl, problém je v tom, že pojišťovna mi to pak nepojistí, když na to nebudu mít papír od uznané firmy a když vyhořím (třeba i kvůli něčemu jinému), tak mi pojišťovna neproplatí náhradu, když zjistí, že na místě byla instalace, kterou někdo odpovědný neschválil. Nemluvě o tom, že dělat si tady elektriku sám je prostě nezákonné, ergo certifikovaní elektrikáři sdružení v profesním sdružení mají monopol, kterého těžce zneužívají.

0 0
možnosti
JT

To chcete naznacit, ze vymena vypinace, zasuvky nebo zarovky je tam zlocin ? Prechejte, dokud je cas do nejake svobodnejsi zeme.

0 0
možnosti
AR

Žárovku vyměnit můžu, můžu zapojit lampu do čokolády, můžu odpojit sporák ze třífázové zásuvky a zapojit nový, můžu vyměnit kryt od vypínače ale nesmím vyměnit celou krabičku, kabeláž nebo zásuvky...

0 0
možnosti
JT

Jak jsem psal, je to na emigraci.

0 0
možnosti
AR

Upřímně řečeno, dost mě to zarazilo. V listopadu se budeme stěhovat do domu, který jsme si pronajali (dosud jsme měli pronajatý velký byt) s tím, že majitel to pronajímá tak, jak to je a nemá nic proti tomu, když si v tom uděláme prakticky jakékoliv změny. Tak jsme začali přemýšlet o tom, co tam vylepšit, když jsme narazili právě na tohle. Po pravdě řečeno, jsem velmi rád, že jsem letos odolal pokušení už už si vzít hypotéku, protože představa, že si vezmu hypotéku na 20+ let a kromě splácení hypotéky budu muset ještě za každou blbost platit naprosto šílené částky profesionálům i když bych si to jinak uměl udělat sám, to mě zrovna moc neláká. Ono se to tu mění s novou vládou k lepšímu, postupně různá omezení odpadávají, ale otázka je, jak dlouho to vydrží a zda příští vláda šrouby zase neutáhne. Fakt je ten, že to tu mám rád, příroda je tu fantastická, je tu velmi bezpečno a díky striktnímu oddělení práce od volného času se dá mít "plnou dovolenou" a tak cestovat, resp. po práci se dá věnovat se naplno dětem, koníčkům a podobně, to jsou věci, kvůli kterým tu jsem, protože se mi úplně nelíbí takové to "buďte k dispozici 24/7/365" co se zavádí jinde ve světě. Izolacionismus a protekcionismus se dají přežít, když je Evropa za rohem, nic moc zdravotní péče také (jede se do EU), nic moc školství rovněž (zaplatí se soukromá škola). Ale tohle je bohužel další negativum, o němž jsem donedávna nevěděl. Jestli se takových ukáže s přibývajícími roky víc, tak nakolik tu zemi mám rád, budeme se asi muset poohlédnout jinde, protože čeho je moc, toho je příliš.

0 0
možnosti
JC

Společnosti, které takto extrémně podporují specialisaci, podporují současně neumětelství-nešiknovost populace. Dojde-li ke kolapsu takové společnosti, má to zvlášť závažné následky, protože nikdo si najednou neví rady a neumí si nic udělat, přestože se struktury zhroutily.

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');