Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Pane, přijeďte sem na pár let žít a tyhle kydy co jste vypotil vám přijdou úsměvné. Informace od pár přátel, nebo z tisku jsou o ničem. Zdravím vás ze Skotska.

1 0
možnosti
Foto

Můžete být prosím trošku konkrétnější? Mě by vážně zajímalo, co z článku vám nejvíc připadá jako "kydy" a jaký jsou naopak podle vás, zřejmě nefalšovaného Skota, hlavní argumenty, který referendum rozhodnou.

0 0
možnosti
Foto

Pane Ruščáku, nějak mi ta vaše hodně informačně selektivní podpora odtržení koliduje s tím, co o sobě uvádíte v profilu: " Čech, pro kterého rok 1918 znamenal protiústavní a nelegitimní puč; převzetí milované země republikánskými usurpátory. Podporovatel nároku Jeho císařské a královské výsosti Karla Habsbursko-Lotrinského na český trůn."

4 0
možnosti
MK

To byl přeci puč - většina čechů chtěl setrvat v monarchii a kdyby se tehdy hlasovalo v celém mocnářství tak pro samostatnost by bylo jen Rakousko, zbytek chtěl setrvat včetně Uher;-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za zajímavý pohled na milované Skotsko a Skoty. Jedno mne však poněkud překvapilo; můžete prosím prozradit na základě čeho jste dospěl k tvrzení, že "naprostá většina Skotů upřímně nesnáší Tories"? Díky!

:o)

1 0
možnosti
AR

Stačí se podívat na výsledky konzervativců v libovolných parlamentních volbách, mluvit se Skoty a číst jejich internetové diskuse :-) Tories mají ve Skotsku momentálně jeden volební obvod a to jsou ještě rádi, že jsou rádi.

0 0
možnosti
ZB

Zaujel mě názor obyvatelky z malé vesničky na jihu Skotska "Jsem hrdá skotská vlastanka a svých kořenů a své země si hluboce vážim.Ale nejsem nacionalistka" -  Susan Boyle.Doufám,že podobně bude uvažovat většina Skotů - proti odtrženi,které jim v podstatě nic nepřinese,jen politikům nová koryta...

1 0
možnosti
JF

Děkuji za rozbor. Řadu faktů mohu potvrdit, Skotsko jsem si projel autem před několika roky - trasa po palírnách whisky a povídání se Skoty bylo jedno z nejvíce příjemných. O úloze médií je to známo - i my jsme masírováni různými kampaněmi od cca pěti mediálních světových skupin, které jsou vlastněné korporacemi. Jejich zájem je opravdu jen zájmem vlastním. Cenné je na Vašem postřehu to, že se v tomto prostoru pohybujete. Situace Skotska pochopitelně nebude jednoduchá, a pokud jim bude chtít někdo škodit, tak to bude dělat. I když nebudou samostatní, tak proces bude nadále pokračovat. Jinak, když se podíváte na řadu vynálezců a vědců, kteří jsou uvedeni pod hlavičkou GB, tak hodně z nich jsou Skotové.

0 0
možnosti

V44í17t 73Ž60í18l52a

18. 9. 2014 9:46

pěkné, poučné, děkuji

R^

0 0
možnosti
Foto

Jak to říkal Stalin, záleží na tom, kdo sčítá hlasy.

1 0
možnosti
Foto

Copak teď tomu výroku věříte, když jsem vám napsal já, tak jste tvrdil že nemyslel vážně.

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');