Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto pomýlený článek a názory. Asi jako že krádeže dětí v Norsku jsou v pořádku.

0 0
možnosti

Pane Ruščáku, máte jeden velký problém. Bezpráví se dopouštěly státy jak národní, tak mnohonárodní. Národní státy převažovaly, tudíž se jej dopouštěly více.

KAUZÁLNÍ SOUVISLOST mezi národním státem a bezprávím článek nedokazuje.

0 0
možnosti

Jenže to není to, o čem píšu. Píšu o tom, že národní státy mají tendenci se dopouštět bezpráví ve jménu jednoty národní identity, ve jménu prosazování jednoho "správného" životního stylu. To mnohonárodní státy jaksi z principu dělat nemohou a v momentě, kdy se o to pokusí (prosazovat dominantní identitu), padnou, jak se to stalo v Jugoslávii, kde dominovali Srbové, SSSR, kde dominovali Rusové či Rakousku-Uhersku, kde dominovali Němci a Maďaři. Právě nadnárodní státy mají tendenci zajišťovat větší svobodu jednotlivce, jsou-li to státy demokratické a hodnotově neutrální. U národního státu je velmi těžké hodnotově neutrální zůstat - alespoň nevím o žádném, kde by se to povedlo.

0 0
možnosti

J79a21n 97R54á28ž

30. 6. 2014 22:55

A legrační je, ze to autor myslí vážně.

2 0
možnosti

M23i97l25a28n 43R89a14d60e45k

30. 6. 2014 17:48

R^TAKE JSEM PRO UNII ale mam pripominky, Benesovo dekrety a vyhnani sudetaku bylo v DANE dobe rozumne. Kdyby se to stalo dnes, byl by to zlocin.

Tlak na to aby se tolerovaly mensiny je rozumne, ale uz je to od zdi ke zdi, spise se chce  aby se zacili stydet ti co se citi etnicti Anglicane nebo Svedove. Prehani se z druhe strany take.

Ne vse co se ve Strasburgu naridi je dobre, napriklad kdyz zakazali spanelsky zakon Parot, ktery nechaval ve vezeni teroristy a hlavne serialni vrahy, proste je nemohli uz pustit na svobodu, jelikoz byli spolecnosti nebezpecni, diky rozhodnuti Strasburgu, jsou na ulici pedofilni vrazi a jini. A jeste s odskodnenim.

Jinak souhlas.

A jeste poznamka, aby to byla opravdova unie, tak musi mit vlastni vojsko. Kdyby k necemu doslo, pravda - je tu NATO, ale asi to nestaci. Nedovedu si predstavit teda dovedu, jak by se to v Bruselu resilo, vresteli by na sebe, jedni by neco chteli delat, druzi ne, a k nicemu by se nedokopali. Neco jako kdyby po Pearl Harbor, kdy Japonsko bylo velmi silne, se ve Washingtonu dohadovali ruzne staty Unie jestli zautocit ci ne, tak tu piseme japonsky. ( myslim ze bychom asi nepsali vubec)

0 2
možnosti

Pane Radku, vlastní vojsko, vojsko EU. Víme jak to dopadlo v osmašedesátem.

0 0
možnosti
Foto

Pane Škrabánku, v letošních volbách euroskeptici vyhrál ve Francii, Dánsku, ve Velké Britanií. Narůst hlasů zaznamenali ve Finsku, Rakousku, Německu, v Čechách. Nevypovídá to o něčem. Třeba o tom, že obyvatelé Evropy mají EU plné zuby, která pomalu a jistě spěje ke krachu.

1 0
možnosti

A jakou silou euroskeptici disponují v Europarlamentu? je to opravdu výrazná síla? není že, zvláště když se neshodnou ani mezi sebou.

Jinak ten nárůst euroskeptiků v Česku mě opravdu rozesmál, 80 000 hlasů opravdu nepovažuji za něco co by mělo nějak moc vypovídající hodnotu. Zvláště bych se tím neoháněl jako argumentem v diskuzi kde se snažíte prokázat že voliči v EU a v Čechách zvláště, mají dost té zlé EU která může za vše špatné...;-)

0 1
možnosti
Foto

Je nás víc, co nechceme být v EU, důvod jetřeba ten, že v EU je deficit demokracie V EU nerozhodují lidézvolení do EU, ale 27 nevolených komisařů EU, kteří mají moc nad veškeroulegislativou v EU. Neexistuje možnost komisaře odvolat. Za druhé EUznamená regulaci hospodářství, která omezuje spotřebitelskou volbu a vytlačujez trhu levnější zboží. EU určuje nám, co máme pěstovat a co nemámepěstovat

1 0
možnosti

Ano je Vás víc, nejste sám.. Podle posledních voleb je vás něco kolem 80 tisíc, v zemi s 8 395 132 voliči celkem bezvýznamná síla. 

K ostatnímu se snad ani netřeba vyjadřovat.

0 0
možnosti

Jsem rád že jsme v EU, že se z EU stává velký "stát" a národní stát tak jak ho známe z evropské minulosti snad bude jen kapitolou v učebnicích dějepisu.

1 3
možnosti
Foto

Z EU nebude nikdy velký stát a nikdy v minulosti nebyl. Naopak čím víc se EU iintegruje, tím víc se projevují odstředivé tendece a tím víc se projevují nepřátelství mezi národy. Řekové nenávidí Německo, protože podle nich může za jejhich hospodářské potíže. Stejně tak Španělsko, Portugalsko a tak dál. Žádný stát nemůže vzniknout nařízením shora.

1 0
možnosti

Souhlasím a podepisuji. Skvělé jako ostatně všechny Vaše blogy.:-)

1 2
možnosti

Jeden VELKY nesmysl. Jine nez narodni staty v Evrope fungovat nemuzou. Podivejte se jak dopadla nadnarodni Jugoslavie. EU je zlo a doufam, ze se rozpadne bez valky. evropu se pokusi sjednotit Napoleon i Hitler. Vsichni vime, jak to dopadlo.

3 0
možnosti

Rád bych, pane Tachovský, upozornil na to, že Jugoslávie trpěla zejména dvěma problémy: 1) existovala tak nějak proti vůli jejích národů; slibovaná království SHS, v němž by si byly jihoslovanské národy zvrhly, se až příliš rychle zvrhlo v de facto velkosrbskou říši, 2) rozpadla se krvavě proto, že si Srbové dovolovali až příliš hodně.

Kde vidíte v Evropě nějakou paralelu k výše uvedenému nevím, ale třeba mi ji ukážete. Francie má co dělat sama se sebou, Německo iniciativu převzít nechce stůj co stůj, protože má z vlastní minulosti mindrák (byť by iniciativu převzít mohlo a podle mě i mělo), UK se snaží izolovat, Španělsko je švorc, Itálie je švorc, Polsko ještě nestačilo odpovídajícím způsobem zesílit, a zesílí-li, tak bude-li mít i nadále zodpovědnou vládu, bude tvořit motor evropské integrace s Německem. Máte snad pocit, že si z EU někdo dělá velkonárodní koncepci po vzoru Srbů? Na to totiž dojela Jugoslávie a do značné míry i Československo, kdy Češi zacházeli se Slovenskem tak trochu jako se svojí kolonií. Akorát že proto, že to na rozdíl od těch Srbů nijak nepřeháněli, tak se to nerozpadlo krvavě, ale v dobrém.

1 2
možnosti

A59d44a62m 47S24t28a91v29a

30. 6. 2014 13:23

"...Expert na evropské právo ...": Tak se mi jevíte jako expert na fšecko!

1 0
možnosti
Foto

Tento "expert na evropské právo" klidně napíše, že Češi po 2.světové válce povraždili 100.000 sudetských Němců. Co k tomu více dodat?

2 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');