Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

S těma kuchyněmi narazíte i tady. Čím luxusnější kuchyň, tím větší pravděpodobnost, že se v ní nevaří ;-Dnebo se vaří pouze blafy. To aby se neušpinila ;-D

0 0
možnosti
VV

Paní Michálková, pokud vím, neuspěla u norských soudů (několika). Ty asi vydaly  nějaký zdůvodněný verdikt. Mrzí mě, že v našich médiích nebyla žádná zmínka o tom, k čemu a proč soudy došly.  Děkuji, pokud víte více? Jenom jsem četla, že naše velvyslanectví nezaznamenalo žádné procesní pochybení v práci soudů v této kauze, ale logicky není přímo účastníkem řízení. Naše strana dokonce ani nezpochybňuje samotné odebrání, jen následnou péči a styk.  

Bylo to v Norsku jinak,je v té argumentaci jasněji, nebo tam soudy na rozdíl od ČR nezdůvodňují své rozsudky? Myslím,že dobře reagoval i norský ministr při jednání s naším, kdy poradil využívat právě justici. 

BTW Osobně se mi moc nelíbí podle mého bulvární způsob, jak se o těchto kauzách píše. Nevím, jak v Norsku, ale tady dostává prostor vždy jen jedna strana (nikdy příslušní pracovníci norské sociálky, norské soudy atd. Nemají i oni právo na vyjádření a obhajobu svých stanovisek?)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MP

Vážený pane autore,

píšete, že Norům extrémně záleží na tom, co si o nich kdo myslí, a to i zahraniční zdroje. Nedalo by se toho využít v souvislosti s případem rodiny Michalákových (odebrané děti BV viz váš díl 3). Nějak je pravidelně informovat, jak jejich "normální" činnost vnímají jinde?

Působíte jako znalec norské mentality, co si o tomto myslíte?

0 0
možnosti
AR

Kdo to v Norsku chce vědět, ten to ví. Dost se tomu věnovala veřejnoprávní televize NRK, slavný byl článek od profesorky z UiO Niny Witoszek v Aftenpostenu. Problém je v tom, že spousta Norů tomu prostě nevěří, mají pocit, že kdyby si ti lidé nezasloužili své problémy se státem, tak by je neměli. Opravdu mnoho lidí v Norsku ani nenapadne, že se stát může plést, nebo že jedna státní instituce (v tomto případě BV) jede v něčem, co by se dalo nazvat zločinným spiknutím. Tady si opravdu hodně lidí myslí, že třeba taková korupce se týká jen zahraničí... a těm to prostě nevysvětlíte. Když jim řeknete, jakou má kvůli tomu Norsko pověst, tak řeknou, že je to chyba těch, kdo v takovou pověst věří, ne jejich. To, co jsem popsal výše, se týká podle mě odhadem tak 50-60 procent lidí, bohužel. Zbytek by s Vámi souhlasil, kolem 40 % Norů jsou velmi otevření lidé a vědí moc dobře, oč jde. Ale ani při vším vypětí nedokázali poslat do parlamentu strany tak, aby z toho byla většinová vláda...

1 0
možnosti
JC

Šovinismus + docilita = cesta k nacismu otevřená

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');