Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kdyby jen nemovitosti, ona kdyz se zdvihne dan milionarum, hlavne podnikatelum, tak se pakuji tam kde plati mene, nekde skoro nic, nekde nic. A kdo na tom prodela? Zamestnanci, kteri se chvilku raduji ze tem bohacum vezmou a jim daji, a pak, ze dne na den jsou na ulici. Zavist vede ke zkaze.

O tech autech, tady v Mexiku se v halvnim meste plati za ne dan, ne vysoka, ale prece, od dob Olympiady, nekdo tu srandu zacalovat musi.  A pak to nechali, pry aby tech aut nebylo moc, verejna doprava je velmi levna, a vyborna. A pritom je aut jako s odpustenim s"acek, kdyz se rano nebo odpoledne potrebuju dostat na druhy konec mesta, nebo do centra kde vim ze tezko sezenu parkovani, tak beru rozumne metro. Ale i tak, zadna dan to nevyresi.

1 0
možnosti

V Mexiku se tomu trochu nedivím. Tak nějak cestování autem může být i ze strachu, kdy v autě se před určitými živly zamknete a ujedete.

0 0
možnosti

Bohužel rudé socky snesou i jaderný výbuch, hlavně když uškodí bohatým. Nic než závist tyto progresivní zdaňovače nežene...

5 0
možnosti
Foto

Hihihi, to je mi logika! Co Vás tam naučili?

Nejde o milionářskou daň, ale o to, že za prvé nám máváte před nosem reáliemi 60. let... Zatímco svět i ekonomika pokročily již rázným krokem kupředu.

Za druhé, zdanění milionářů povede především k tomu, že se budou snažtit své daně "ulejt".

Za třetí, žádný bohatý neoželí své peníze. Nebo-li ať je zdaníte nebo ne, oni sami dobrovolně své peníze nepustí - no a proč asi myslíte, že šel Babiš do politiky?

Valte si svoji habsburko-norskou kuličku a nepleťte se do ekonomiky, jejímž zákonitostem ani praktickému provádění evidentně nerozumíte.

0 7
možnosti

Budete se divit, ale tady to funguje jinak. Kdyby bylo po Vašem (nebo jak píšete, po Babišovo), tak Björn Kjos nebo Olav Thon jsou už dááááávno za hranicemi Norska. Přesto si ty daně nechají líbit. Zajímavé je proč?

1 0
možnosti

Pěkně napsaný článek

6 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');