Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zase to se mnou ,,cloumá". I já obdivuji sedláky, zemědělce(Kristina Vavřincova-u nás v rodině téměř ,,povinná četba") prostě lidi, co něco pěstují, vytvářejí. Myslím si, že jsou důležitější, než ,,kravaťáci" v obchodní firmě, která nic nevyrábí. I já nejradši jezdím a vozím lidi do Norska aby viděli tu monumentálnost přírody a pravěké sepětí člověka s ní a také spokojenost zemědělce, pracujícího ,,na svém". Také mě fascinuje jednoduchost výběru produktů v norských obchodech a potraviny zásadně domácí produkce.

0 0
možnosti

8. 4. 2014 14:18

Celkem pravidelne si pronajimame chatku obvykle na Hardangervidde a kazdy rok dumame nad tim, jak se dokazou s tech par hektaru louky, brezoveho hajecku a 15 ovecek uzivit sebe, nekolik aut, z toho minimalne jeden offroad, nekolik traktoru a dalsi zemedelske stroje. Rikali jsme si, ze ty dotace musi bejt brutalni.

0 0
možnosti

to o tech zemedelcich pripomina lidi co vzpominaji na bolsevika, take pry lidi meli k sobe bliz, hlavne v nekolikahodinovych frontach

0 0
možnosti

"Liberál, eurooptimista, zastánce konstituční monarchie, odpůrce republikánského zřízení" Tohle by Vás mohlo zajímat: ( http://direct.mises.org/document/3092/Liberty-or-Equality-The-Challenge-of-Our-Time ) ;-)

0 0
možnosti

"Jsou to lidé, kteří nemají rádi komplikované volby, nutnost se neustále rozhodovat. Neviním je za to – mají pravdu, že je takový život snazší. Teď je ale otázka – jakým právem budou blokovat právo těch druhých na to uspět, roztáhnout křídla a nalinkovat si život podle vlastních voleb? " Bohužel dokud lidé budou naivně věřit v onen magický rituál jménem "svobodné volby" a pomocí hlasovacího lístku budou moci ovlivňovat život té či oné, tak se toho mnoho nezmění... Aneb řekl Bastiat "Stát je velká fikce, pomocí níž se každý snaží žít na úkor všech ostatních“ :-)

1 0
možnosti

Omlouvám se za Off Topic, ale dotěd sem netušil, že i v Norsku sídlí odnož libertariánského institutu ;-D ( http://www.mises.no/ )

1 0
možnosti
Foto

Oni na ten přístup dříve nebo později dojedou. Rvavější imigranti jim ten svět zcela rozvrátí. Stačí generace navíc.

0 0
možnosti

Myslím, že ne. Rvavější imigranti jsou zpravidla ve městech a o zemědělství se moc nestarají; vydělávají slušné peníze a dokud systém šlape, moc se o něj nezajímají. V den, kdy by se Norové rozhodli pro nějakou větší izolaci, tihle imigranti odejdou a Norsko bude mít problém, protože mu budou chybět lidi s know-how. Pro imigranty totiž není problém zvednout kotvy - už to minimálně jednou udělali. Kdežto Norové by mohli mít problém.

1 0
možnosti

J15a15n 72B21u19b58e83n

7. 4. 2014 12:00

Tak vyražte do nějaké vesničky v Beskydech, Šumavě nebo téměř kamkoliv na Vysočinu a Moravu... horizont tamních lidí nepřesahuje rovněž jejich vesnici. Nic neobvyklého.

1 0
možnosti

Není nutné se vymezovat. V Čechách také ve většině menších obcích nebo i menších městech jako Jablonec nebo Dvůr Králové takových lidi najdete habaděj. Po vytunelování mnoha prosperujících fabrik po plyšáku by se možná i ty touhy po ekonomické izolaci objevily.

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');