Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajimave. Ale me chybi informace, nebo jste to uz asi psal, kdo plati pojisteni a jak je to u deti. 

Zubarska pece neni pojistena...no to by se nam v Cesku moc nelibilo.

0 0
možnosti

Pojištěni jsou všichni, kdo jsou rezidenti v Norsku. Zdravotní pojištění se neplatí zvlášť jako v ČR, je to součást daní a pokud je člověk nezaměstnaný nebo student nebo něco podobného, tak to za něj platí stát. Akorát ty spoluúčasti jsou dost vysoké, přičemž děti do 16 let jsou od nich osvobozeny.

0 0
možnosti

Díky, Andreji, i když se sem-tam dostaneme do sporu, jsem rád, že píšete.

Je to poučné.

Čtu hodně skandinávských autorů. Ještě před rokem 1989 byl u nás na indexu Bergman, nikdy jsem nepochopil, proč. Mám také přátele, kteří žijí ve Švédsku a od kterých mám informace o skandinávské kultuře. Pracovně také potkávám Nory, takže dostávám nějaké informace a názory ze soukromé podnikatelské sféry.

Člověk si může poskládat sám pro sebe svojí skládačku. Naši socialisté jsou ze skandinávie vzrušeni více než ze svých manželek. Přeji jim to. Nevidím žádný důvod, proč hledat pro ČR vzory ve skandinávských zemích. Na Norech si vážím, že poslali EU pryč a na Švédech, že si dokázali zachovat vlastní měnu i přes členství v EU.

EU je neštěstím Evropy, což cítím já, ale Vy ne. Přesto opakuji ještě jednou: díky za informace.

3 0
možnosti

Pěkný a poučný článek, díkyR^

5 0
možnosti
Foto

asi znaji rčení lékař léčí, příroda uzdravuje

3 0
možnosti

M81i68l14a29n 39R35a94d91e54k

10. 3. 2014 16:38

tento styl zdravotnictvi je skoro totez jako v Mexiku, od statniho pojisteni (mimochodem, zakladal ho cesky zid) po nemocnice zdarma.  TAke ale jsou nemocnice a doktori soukromi, zrovna jako soukrome pojisteni. Tak si clovek muze vybrat.

0 0
možnosti

M24i79l53a72n 61R25a62d45e98k

10. 3. 2014 16:41

teda krome toho ze ale davaji leky na kazdou pitomost

0 0
možnosti

Koukam, ze Norsko je Finsko v bledemodrem.. Akorat ten system praktickych lekaru je tady jiny, clovek chodi na mistni "stanici" a vlastniho doktora nema, pokazde nekdo jiny. To je podle me jeste horsi :(. A nemyslim si, ze by se k nam chovali jinak, protoze jsem cizinka, manzel je mistni.

3 0
možnosti

Na druhou stranu máte alespoň na rozdíl od nás k dispozici Strepsils místo cukrátek ;-)

1 0
možnosti

Chovají se tak i k rodilým norům s perfektním přízvukem ?

1 0
možnosti

J42i80r17i 94P68e48c36h

10. 3. 2014 14:43

Tak teď jsem si přečetl i první díl tohoto ,,seriálu´´.To Norsko to je hodně složitá země.Kamarádi tam jezdili na ryby, vždycky ale autobusem a tak si ani nevšimli co všechno platí jinak.Takže zjistili akorát že ryby supr a alkohol moc drahej.

0 0
možnosti

Tak ono to není ani tak Norskem, jako spíš tím, že Norsko není v EU. Podobně složité bývalo třeba i Švédsko nebo Finsko, než vstoupily do EU...

1 1
možnosti

Jo, v čr to není o penězích, to je politika.

Mimochodem. Oni ti specialisti mají na pacochy čas právě proto, že existuje efektivní bariéra na to, aby tam lezl každý z kdejakým bebínkem.

Např: 23h, chirurgickýa trauma pohotovost, pac přichází, že se píchnul kaktusem odpoledne, tak jde pro jistotu... to si asi v Norsku neumíte moc představit.

Nebo 23h Jdu z divadla, před 3 dny mne tady něco píchlo (hmyz) a začíná mi to svědit. Když ho z chirurgického trauma příjmu posílám s laskavým vysvětlením domů, začne na mne hulákat dívčina- doprovod- že to dá do televize, že si bude stěžovat... značně hlasitě a agresivně.. byli slyšet hještě na ulici.

Národ je zpovykaný.

1 0
možnosti

Souhlasím, že by nějaká bariéra měla být. Proto plně souhlasím s výší regulačního poplatku u specialisty, jaký je v Norsku. Ale ta bariéra je tu nastavena prostě příliš tvrdě, takže se člověk ke specialistovi pořádně nedostane, ani když musí.

0 0
možnosti

J47i56r23i 61P12e62c69h

10. 3. 2014 14:23

Díky, článek se mi líbil.A když si zavolám sanitku tak mě odvezou kam?Nebo sanitky tam nejezdí?Tedy proč jste pro dítě nezavolal sanitku?

0 0
možnosti

Ano, volal jsem sanitku a víte, co mi řekli? Že mám zajet vlastním autem, nebo taxi na nejbližší pohotovost. Sanitku zavolají jen k nejakutnějším případům typu dopravní nehoda, infarkt, mrtvice a podobně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');