Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejraději mám, když o české mentalitě, a o životě u nás vůbec, mluví nebo píše někdo, kdo žije trvale v zahraničí, pane experte na mezinárodní právo...

0 2
možnosti

No a? Proč Vám to vadí? Všiml jsem si na těchto blozích, že mnoho Čechů komentuje celý svět, aniž by tam kde žili. Proč by Čech žijící v zahraničí nemohl komentovat svou domovinu naprosto stejně?

3 0
možnosti

J41i73ř95í 20H72o87r63á76k

18. 10. 2013 15:17

Mimochodem, je-li řeč o Polácích, kolik Židů za války zachránili Češi?

0 0
možnosti

M37i17l62a95n 50R48a94d26e20k

16. 10. 2013 19:43

moji dedove, oba legionari, nenavideli tento fanglickarsky sovinismus, ale take ne cechacstvi, ktere je spise rozsireno nezli sovinismus, bohuzel jsou Cesi kteri by cesky narod nejradeji zrusili, pokud by se nepodarilo vyhubit (krome jich) kteri by se podridili kterymkoliv cizakum. Nevim co je nebezpecnejsi. Mozna to druhe.

A co se tyce pravice, ta vase vitezna norska strana je v Evrope STALE oznacovana za xenofobni ultrapravici, zrovna jako Marine Le Pen, a jine, ne-levicove strany v Evrope. Nekter, napriklad Jobbik nebo recky Usvit nackovske jsou, ale spise jsou to vyjimky, a je to ohlas na levicove mulitikulti blouzneni. Jsem proti multikulti, nejlepsi je tavici hrnec.

1 0
možnosti

Bravo. Krásně napsané.

0 0
možnosti

Když jsem si přečetl definici fašismu, tak mám pocit, že skoro všechny státy jsou a byly

fašistické a všichni lidé inklinují k fašismu. Masaryk a demokrát ? To z něho udělal Čapek. Byl to především nacionalista, přečtěte si jeho hodnocení na polské a slovenské  wikipedii.Demokrat, který se chtěl přimknout k ruskému dubisku / !?/ Pilsudski byl ještě horší. Milada Horáková a demokrat ? A co lex Schwarzenberg ?

0 2
možnosti

Nevím jak autor přišel na to, Horthyho Maďarsko nebylo antisemitské a že se "Židé z obou zemí se stali obětí genocidy až po okupaci obou nacistickým Německem."  První protižidovský zákon byl přijat v roce 1920 a Židé pracovali v Maďarsku na nucených pracích. Ale právě maďarští Židé nebyli jako jedni z mála vydáváni nacistické vyvražďovací mašinérii.

2 0
možnosti

Protože v případě Maďarska nešlo o antisemitismus známý z Německa. V Maďarsku byl, alespoň pokud vím, Žid považován za Maďara, pokud sám sebe definoval jako Maďara, byť židovského vyznání. Nedá se to absolutně vůbec srovnávat s přístupem nacistů, nebo režimu na Slovensku, ať jej nazveme fašistickým, či nacistickým. Antisemitismus podle dnešní normy byl tehdy bohužel v celé Evropě bez výjimky. Jinak co se Maďarska týče, viděl bych to podobně jako v Polsku - problém byla odlišná identifikace, než maďarská, nikoliv židovství jako takové.

2 1
možnosti
Foto

O89t48a 14L47ö18b31l

16. 10. 2013 11:56

Ano, hlavní problém je chápaní demokratie v českých zemí, potřebuje to minimálně ještě dvě generace. !!

2 3
možnosti

Oto, nekecej. Vy jste zase demokratičtí a také demokraticky falšujete dějiny.

Ve vašem filmu" Naši otcové, naše matky" se mladí Němci z lepších rodin v roce 1941 kamarádí s židem. Jseš ještě mladý, ale to byla doma kdy Němec, když potkal zámého žida, přecházel na druhou stranu ulice. K čemu vám slouží demokracie ?

K demokratickému lhaní ? Dvě generace jste si sypali demokraticky popel na hlavu

a teď už zase falšujete dějiny. Tak k čemu vám ta demokracie je ? Je to jenom přetvářka ? A proč ti tykám ? Nic tak nenaštvě Němce, než když mu příslušník "nižší rasy" začne týkat. Nicht wahr, kamerade ? Morgen gehoert uns ?;-DRv

3 3
možnosti

K definici fašismu: fašismus je systém, v němž veřejnou správu a státní moc drží a vykonávají svazy, které vznikly rozšířením profesních odborů o povinné členství zaměstnavatelů. Jde o extrapolaci středověkých cechů, které ovládaly středověká města, na podmínky velkého státu.

0 0
možnosti

Spíše bych řekl, že jde o jednotu těchto svazů se státem a pak takřka zbožštěná role státu. Přinejmenším tak to fungovalo za Mussoliniho v Itálii.

0 1
možnosti

Co se tyce toho "humanitarniho bombardovani", tak mi vubec nevadi principialne to, ze se NATO vmesovalo do zalezitosti ciziho suverenniho statu, ale to, ze se priklonilo na tu spatnou stranu.

2 1
možnosti

I25v97o 58Ž90á75č25e12k

16. 10. 2013 10:37

Odpůrcem EU jsem proto, že ona směřuje k tomu, být vlastníkem všech Evropanů. Tedy k fašistickému státu podle vaší definice.

3 2
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');